Båtfolk er hyggelige folk

«Freden» ligger fortøyd i Arendal gjestehavn, og mannskapet i Ole Paus’ gamle båt inviterer på kaffe.

Publisert Sist oppdatert

Arendal

Sola skinner fra lettskyet hvit Sørlandshimmel mens havtåka kommer sigende inn Galtesund, når Inger Kate Normann spør oss om vi har lyst på en kopp kaffe. Vi ligger fortøyd med vår Sealine C330 vis a vis deres Scand 360 SE i gjestehavnen i Arendal.

Ekteparet Sigbjørn og Inger Kate Normann har vært i 50-års lag i Arendal kvelden før, og har tatt båten inn for overnatting. De tilhører en båtgjeng på 10-12 båter i området, som liker å dra på helgeturer i den vakre skjærgården rundt sørlandsbyen. Blant favorittstedene er Furøya ved Tvedestrand og Grimstad. Ekteparet forteller at de allerede har logget 25 døgn i båten i år når vi møter dem i slutten av juni.

Les også: Skagerrakystens vakreste havner

Hjelpsomme

–Båtfolk er hyggelige og hjelpsomme folk. Som regel hjelper folker hverandre, og du føler deg velkommen når du kommer i havn, og det er noe av det som gjør båtlivet så herlig, sier Asbjørn Normann, mens Inger Kate fyller kaffekoppene våre.

Les også: Båtlivets uskrevne lover (for abonnenter)

Normann forteller at han er svært godt fornøyd med sin Scand 360 SE 2012-modell, som han kjøpte for syv år siden av visesangeren Ole Paus. Navnet «Freden» har han beholdt fra forgjengeren.

Du kan også benytte deg av vårt sommertilbud. Prøv Båtliv gratis i en måned her

 

HYGGELIG: Inger Kate Normann byr på kaffe.
HYGGELIG: Inger Kate Normann byr på kaffe.