BELLA: Utenfor fabrikken i Kuopio.
BELLA: Utenfor fabrikken i Kuopio.

Nimbus kjøper Bella Boats

De fire finske varemerkene Aquador, Flipper, Bella og Falcon får svensk eier.

Publisert Sist oppdatert

I en nylig utsendt pressemelding kommer det fram at Nimbus Boats AB kjøper 100 prosent av aksjene til Raimo Sonninen som eier hovedandelen av finske Bella Boats OY. Avtalen omfatter all virksomhet og de fire merkene Aquador, Flipper, Bella og Falcon. Kjøpet inkluderer også forhandleren Flipper Marine AB i Stockholm.

LES OGSÅ: Endringene etter oppkjøpet

Bella Boats har relativt lange tradisjoner i Finland, og ble grunnlagt av Raimo Sonninen i 1970. Produksjonen og hovedkontoret har vært i Kuopio, i tillegg er det en avdeling i Larsmo. Bella Boats har i dag 150 ansatte. Bella Boats fikk et samarbeid med Brunswick i 2003, som da gikk inn med en eierandel på 36 prosent. Brunswick sitter fortsatt på denne eierandelen, og båtene vil da fortsatt leveres med Mercury på hekken.

– Med denne sammenslåingen vil to båtbyggere med lang historie bli Nordens sterkeste, som vil stå robust, skriver markedssjef Jonas Göthberg fra Nimbus Boats i en pressemelding. Produsenten skriver også at de med dette vil skape hva de kaller ekte «House of Brands», og at de forskjellige båtmerkene i fremtiden vil veie opp for hverandre.

– Dette skal gi våre forhandlere et komplett tilbud på modeller og merker, skriver Nimbus Boats i pressemeldingen.