Flytende landsted

Anthenea ser ut som et romskip som har landet på sjøen, og gir deg kontakt med både himmel og havbunn.

Publisert Sist oppdatert

Salon Nautic, Paris

Jeg er litt usikker på om Anthenea kan karakteriseres som båt, men den får plass i kategorien husbåt, og viser at båtlivet kan være så mangt.

Anthenea byr på luksus og komfort.
Anthenea byr på luksus og komfort.

Dette er en luksusvariant på 50 kvadratmeter som ifølge produsenten skal ta båtlivet inn i en ny æra, og som kan minne om en slags båtbransjens new age variant. Husbåten er selvforsynt med energi fra solcellepaneler, men er neppe konstruert for langtur.

Den er utstyrt med to el-motorer fra Torqeedo og har en marsjfart på tre knop. Båten er klassifisert i CE-kategori C for hele 50 personer, ifølge en brosjyre fra verftet.

På mange måter er det  et perfekt kjærlighetsrede for par som vil være i kontakt med elementene. Her kan man ligge på ryggen i en stor dobbeltseng og se på stjernene, eller snu seg og stirre gjennom vinduer ned mot havbunnen.

Solkraft gjør båten selvforsynt med energi.
Solkraft gjør båten selvforsynt med energi.

Båten kan også omgjøres til en partyplattform der venner kan samles rundt et rundt bord for fest og moro på duvende bølger. Man har bokstavelig talt 360 graders utsikt.

Anthenea koster 420.000 euro uten mva, som vil gi en pris på rundt fem millioner kroner i Norge. Ikke noe billig leketøy med andre ord, men om man tenker seg at dette er en maks sjønær hytte med hele kysten som tomt, så blir regnestykket mer positivt.

Se video av farkosten her.