Ankerdrammen er reddet

Fra 7. mai kan du få kjøpt en spesielt smaksatt akevitt kalt ”Ankerdram” beregnet på trygt fortøyde sjøfarende struper.

Publisert

Skuteløs, truseløs, troløs, lille tøs, hei og hå skjenk opp en hel pøs. Nei for all del, dette er skikkelige greier og skal kun nytes etter at båten er brakt sikkert i havn, tenningsnøkkelen tatt ut av låsen, og seilene bastet og bundet til bommen. Da er det tid for ankerdrammen. Den saliggjørende knerten som smaker ekstra godt etter en dag med mye luft og salt sjø i nese og svelg. Flasken er vakkert utformet og vil gli fint inn i blant modnet treverk, eller i et dertil egnet barskap i glassfiber.

”Ankerdram” debuterer på Vinmonopolets liste

En av vårens nyheter på Vinmonopolets mai-slipp, er Ankerdram. En ny norsk fatmodnet akevitt som blir å få kjøpt i Vinmonopolets utsalg og i deres nettbutikk på www.vinmonopolet.no fra og med lørdag 7. mai.

I januar i år lanserte også trønderne sin egen ankerdram kalt ”Tautra”. Denne var smaksatt med urteroppskrifter laget av munker allerede på 1200 tallet i Nord-Trøndelag, og ble først lansert i Tyskland med stor ståhei og både minister og ordfører tilstede på prøvesmakingen.

Ankerdram er et begrep som er blitt benyttet av sjøfarende siden tidenes morgen og i tradisjonens tro ble det gjerne skjenket gjester og en selv en knert etter at man hadde ankret opp. Hvem som lanserte begrepet Ankerdram er det vanskelig fastslå, men det å ta en ankerdram har alltid vært populært.

Denne ankerdrammen er sammensatt av de beste norske råvarer, med preg av sødme, karve og krydder og en mild og behagelig aroma som et resultat av en 9-12 mnd.

fatmodningsprosess.

Råvarene i Ankerdram er norsk potetsprit og norske krydderdestillater, med karve som hovedingrediens som ellers i norsk akevitt. Ankerdram har karvepreget aroma med hint av sitrus. Alkoholprosenten er 40% vol.alc. Ankerdram er tilpasset som ankerdram, men skal i følge produsenten også være egnet til all tradisjonsmat.

Fakta:

Norsk fatmodnet akevitt

Volum: 70 cl

Styrke: 40% vol. alc.

Varenr: 91929

Testutvalget.

Lanseres Vinmonopolet: Lørdag 7. mai 2011

Ankerdram er produsert av Agder Brenneri – K.G. Puntervold as for grossisten Rosmersholm as i Oslo.

Har noen av Båtlivs lesere meninger om ankerdrammen som institusjon. Legg gjerne igjen egne historier om drammen, og forslag til hva du synes den bør inneholde i kommentarfeltet under.

Powered by Labrador CMS