Angrer på halvfabrikat-bløff
Angrer på halvfabrikat-bløff

Angrer på halvfabrikat-bløff

Med økonomien helt på bånn solgte Scand Boats fullt ferdige båter som halvfabrikat for å redde bedriften og 50 arbeidsplasser. Nå angrer Tor Egil Baardsen bittert, og i morgen får han vite om han må selge båter fra fengselcella.

Publisert

I morgen får Tor Egil Baardsen trolig beskjed om at han må i fengsel. Til Agderposten sier 64-åringen at han gjorde seg skyldig for å redde bedriften og 50 arbeidsplasser i Scand Boats AS.

Anger til tross, etter alt å dømme er der det ingen vei utenom fengsel, med påstand om fengsel i ett år og ni måneder.

– Bare tanken på å høre celledøra bli låst bak seg føles helt uvirkelig, sier båtbyggeren til Agderposten, som i dag skriver om hvordan han gikk fram, i sitt desperate forsøk på å redde bedriften. For 230.000 kroner solgte Bårdsen en båt til en forhandler i Skien som utnyttet den vanskelige økonomiske situasjonen i Arendal. I Skien ble båten solgt som fullt ferdig, for 530.000 kroner. Deretter fikk Baardsen ytterligere 200.000 kroner av gevinsten av salget som ble bokført som halvfabrikater.

– Dette var en tid ingen ville gi oss kreditt. Forhandleren i Skien presset meg til å inngå avtalen mot at vi fikk forskuddsbetalt, og hadde akkurat nok penger til å betale lønninger og å kjøpe materialer, sier Baardsen til Agderposten. Rundt år 2000 solgte forhandleren i Skien en Scand Baltic 29 for rundt 650.000 kroner. I dag selges den for om lag 1,4 millioner kroner.

Scand Boats AS ble til slutt reddet av konjunkturene, og var ikke lenger avhengig av båtforhandleren i Skien. Agderposten skriver i dag at med renter og gebyrer kommer kravet fra det offentlige på rundt 8 millioner kroner, i tillegg til et momskrav på 2,5 millioner kroner som allerede er betalt. Baardsen tror Scan Boats overlever dette, men i dommen i morgen kan han også bli fradømt retten til å drive selvstendig næringsvirksomhet.

– Utfordringen blir å selge båter fra fengselet, sier Baardsen til Agderposten.

Powered by Labrador CMS