AMT med nytt flaggskip

Finske AMT trosser tøffe tider i båtbransjen og lanserer AMT 230 DC til båtmessa Sjøen for Alle til våren.

Publisert Sist oppdatert

– Båten blir ferdig til Sjøen for alle 2012 i Lillestrøm, bekrefter markedssjef Olaf Olstad i Kellox. Båten blir det produsenten omtaler som en helt ny «big-size» daycruiser

AMT 230 DC er det nye flaggskipet og representerer, samtidig et helt nytt designkonsept, men båten kommer med de gjenkjennelige AMT fargene.

Produsenten ønsker med det nye stylingkonseptet å gi båten et eksklusivt preg. På grunn av sin funksjonalitet oppgis AMT 230 DC å være godt egnet for både dagsturer og lengre utflukter.

Soveplass for to

Under fordekket får den en kabin med soveplass for to voksne. Utvendig får den en stor cockpit med U-formet sofa. U-sofaen kan enkelt tilpasses til en solseng eller en ekstraseng. Under den U-formede sofaen er det lagringsplass for alt utstyr ombord. Alle rom er utstyrt med et integrert Abloy-lås.

Båten er utviklet slik at den kan skreddersys etter behov. Man kan velge blant annet; kjøleboks, skuff kjøleskap eller en vanlig kjøleskap. Eller man kan velge vekk pantry-modulen, om man ikke behov for de kulinariske opplevelsene om bord. Det kan også velges mellom kjemisk- eller spyletoalett.

– Enkel å kjøre

Når det gjelder kjøreegenskaper får ikke den norske importøren fullrost båten etter deres prøvetur i Finland.

– Vi har kjørt det nye skroget til AMT med Honda BF225, noe som ga mersmak og en forståelse at det er forskjell på båtskrog. Uansett hvor mye vi lastet i båten eller hvor mye vi provoserte den under kjøring, så ga den en sikker og forutsigbar kjøreopplevelse, sier Olaf Olstad.