Båtbransjen 2019

RASEDYR: Kaasbøll 900 Sport takler inntil 600 hestekrefter. En helbygd alu-båt med såpass skarpt skrog og så mye motorkraft er ikke noe dagligsdags syn.

Aluminiumsprodusenter i vekst

Fire båtbyggere på Hitra og Frøya omsetter aluminiumsbåter for 129,4 millioner kroner, og har vekst i salget.

Publisert Sist oppdatert

Kaasbøll og Kværnø på Hitra og Gemi og Skarsvaag på Frøya omsatte i fjor for tilsammen 129,4 millioner kroner. Det var en vekst på 14 prosent fra året før, da den samlede omsetningen havnet på 111,4 millioner kroner.

Alle bygger båter i aluminium og ifølge Torbjørn Johansen i GeMi Boats blir det i år bygget flere enn 400 båter på de to øyene, og ordrebøkene er fulle. De fleste båtene går til hobbyfiskere og båtutleie langs hele kysten.

Tilsammen hadde de fire produsentene i Midt-Norge et driftsoverskudd i fjor på 5,7 millioner kroner, viser tall Båtliv har hentet fra offentlige regnskapsregistre. Markedet for robuste aluminiumsbåter er i vekst, og Johansen forteller at han nesten dobler omsetningen til 34 millioner kroner i år. Bestselgeren er GeMi 625 CC på 20,5 fot med anbefalt motorstørrelse fra 90 til 150 hk, som ifølge produsenten er perfekt til fiske og dagsturer med venner og familie. 

Se oversikt over økonomien blant 20 norske båtbyggere her (for abonnenter)