TØFF: Tinn-Silver 350 er en arbeidsbåt i lommeformat.

Enkel og bunnsolid

Nederlandske Tinn-Silver fortsetter å lansere nye aluminiumsmodeller for kunder som søker bunnsolide bruksbåter.

Boot Düsseldorf

Fabrikken leverer altså ikke finsk sportslighet og har absolutt ingen ambisjoner om konkurrere på pris med kinesiske billigbåter. Dette er og blir båter med et klart yrkesbåtpreg, ikke helt ulikt enkelte norskproduserte aluminiumsbåter.

HELMETALL: Også styrekonsollen er av aluminium.

På Boot Düsseldorf viste fabrikken sin nye 350-modell, som heretter blir den nest minste båten i katalogen.

Til tross for at Tinn-Silver 350 kun er 11,5 fot virker den på alle måter større. Med selvlensende skrog, hud av av fire millimeter aluminium, skumfylt dobbeltbunn, kraftig fenderlist og aluminium innredning fremstår den snarere som en lett krympet arbeidsbåt enn som en lettjolle. 

Tinn-Silver 350 er godkjent etter CE-klasse C for fire personer pluss en nyttelast på 60 kilo. Messebåten var satt opp med en Mercury el-motor, men vil normalt forsynes med påhengsmotor på inntil 30 hestekrefter.

Like viktig er det at denne grunnleggende enkle båten tross en påkostet, bunnsolid konstruksjon kun veier 300 kg. Så selv om Tinn-Silver 350 ikke er noen takjolle, passer den inn i oppskriften på enkelt båtliv. Ikke minst siden de fleste biler helt lovlig kan trekke båten på billige, robuste småhengere i 750-kilosklassen.