
Husky R8

Storslegga
Turen starter med toppmodellen Husky R8 i kombinasjon med største motorvalg, en 300-hester fra Yamaha.
Les test om 4 x Husky her
Finnmasters største alubåt legger seg dermed tett opptil Busters Magnum-serie når det gjelder kraft, men er likevel et helt annet dyr enn for eksempel Magnum M5 med 350 hk, en båt Båtliv prøvekjørte i 2014.
R8 er en sprek båt, men samtidig er forutsigbar, myk i sjøen og svært lettkjørt. Dette gjelder også på full gass. Der Magnum M5 ble litt kilen når gassen ble ført helt frem og 50-tallet nærmet seg holdt R8 kontakten med vannet perfekt, riktignok med noen knop lavere toppfart.
Solid egenvekt, bredt skrog med moderat 19-graders profil og fin vektbalanse gjør Husky R8 til mer enn familiebåt med sportslige ambisjoner enn en ren sportsbåt, tross en toppfart på over 48 knop. R8 er rett og slett litt mindre paramilitær og macho i stilen enn nevnte M5, men for de som krever enda litt mer har Finnmaster lansert en S-utgave av R8 med maksimal motorkraft på 350 hestekrefter. Vi for vår del ville nok heller gått ned et par hakk og valgt for eksempel en 225-hester.

Uansett er R8 en meget stillegående båt, med lite motorstøy og godt dempet bølgestøy. Her er en komfortabel innredning og flere gode detaljer, som de fine trinnene i baugen og den fornuftig kalesjen. Norskprodusert vindskjerm med sikkerhetsglass, doble vindusviskere med parallellarmer og defrosterdyse trekker også opp.
R8 er en ren dagsturbåt uten ferskvannstank eller pantry, men standardutstyrslisten er ellers meget bra. Stuerommet forut er dypt og stort og er en del av innerlineren. Men den som ønsker en «transportbåt» bør legge merke til at det ikke er stueplass under dekk. Det er heller ikke mulig å få satt inn en fiskekum.
Båtliv har også testet Husky R8S. Denne versjonen har fått litt ekstra, og er den mest påkostede i aluminiumsserien. Motoriseringen var en Yamaha V8 med 350 hestekrefter.
3500 omdreininger målte vi 29 knop, og forbruket målte vi da til 39,9 liter i timen, mens maksfart målte vi til 5500 52 knop og 119 liter i timen i forbruk. Se målinger lengst bak i artikkelen.
– I høy hastighet krever S-utgaven aktiv kjøring og at man trimmer underveis, men da er den også nydelig å kjøre. Man før nærmest følelsen av å sitte i en sportsbil og har full kontroll, sier Jørn Finsrud i Båtliv som prøvekjørte S-utgaven.
