NYTT BUNNSTOFF: Jotun Yachting mener å ha funnet løsningen for aluminiumsbåter.

Lanserer bunnstoff for aluminiumsbåter

Utfordringen med å beskytte aluminiumsbåter mot begroing kan være løst med nytt spesialtilpasset bunnstoff.

Publisert Sist oppdatert

Det har lenge vært en utfordring å beskytte aluminiumsbåter mot begroing. Dette er noe Jotun Yachting har satt seg som mål og løse. I en pressemelding skriver produsenten fra Sandefjord at de nå lanserer et helt nytt bunnstoff for aluminiumsbåter. Bunnstoffet beskrives som unikt, og lanseres med navnet Aqualine.

Dette er et stort bunnstoff som skal holde båten fri for begroing gjennom hele sesongen, ifølge produsenten. Dette bunnstoffet er selvpolerende, noe som skal gi enkelt vedlikehold. Etter endt sesong er det bare å spyle med høytrykkspyler så er båten klar for et nytt strøk maling til neste sesong, skriver Jotun Yachting i pressemeldingen.

Relansering

– Det her er en svært spennende nyhet som vi har gledet oss lenge til å lansere, sier Regional Brand Manager Caroline Skaalvold Engstrøm i Jotun Yachtin.

I tillegg relanseres drevsprayen Aqualine Optima under navnet Aqualine Spray for å gjøre det enklere for båteiere å finne produktene de trenger til aluminiumsbåten.

– Drevsprayen Aqualine Optima har vært en storselger gjennom flere år med svært gode tilbakemeldinger fra båteiere i hele Norge. Når vi nå utvider Aqualine-konspetet til å også omfatte bunnstoff til aluminiumsskrog kan vi endelig tilby eiere av aluminiumsbåter en helhetlig løsning med meget god begroingsbeskyttelse til både skrog og drev, fortsetter  Skaalvold Engstrøm.

LES OGSÅ: Vasker bunnen ren, gratis

Kan overmales

FOR ALUMINIUM: Bunnstoffet lanseres for 2019-sesongen.

I pressemeldingen skriver Jotun at det nye bunnstoffet er basert på Jotuns unike egenutviklede og egenproduserte bindemiddel som sikrer en kontinuerling beskyttelse av båten gjennm hele sesongen. I kombinasjon med nøye utvalgte aktive virkestoffer, som også er kompatible med aluminium, sikrer man meget god beskyttelse mot begroing gjennom hele sesongen.

LES OGSÅ: Nytt bunnstoff uten kobber

– Vi vet at mange av de som velger å kjøpe en aluminiumsbåt gjerne bruker båten store deler av året, ofte året rundt. Den brukes ikke bare for moro skyld, men er ofte brukt til transporter eller som arbeidsbåter, sier Skaalvold Engstrøm.

– I tillegg tillater man seg kanskje å bruke båten litt tøffere enn en tradisjonell gelcoatbåt. Det setter ikke bare høye krav til båten som må være robust og tåle en «trøkk», men også til bunnstoffet. Det må være like robust og tåle mye bruk, lange perioder på vannet og høye hastigher. I tøffe tester har Aqualine bevist at det leverer på netttopp de egenskapene, fortsetter hun i pressemeldingen.

LES OGSÅ: – Aluminium har mange fordeler

Jotun opplyser at både bunnstoffet og drevsprayen er kompatible med de aller fleste selvpolerende bunnstoff og kan dermed enkelt overmales på de aller fleste tidligere påførte bunnstoffene.