Kimach 450 Speed - Laget av 15-åring

Femten år gamle Kim A. Christensen fra Mandal har designet sin egen båt. Et skikkelig fartsmonster med gode sjøegenskaper.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Vi ble ble Kim Alexander på første prøvetur i hans nye fartsvindunder KIMACH 450 Speed. Se videoklipp i spilleren under.

Kim Alexander bruker fritiden på å designe og lage båt. Hans første kreasjon heter KIMACH 450 Speed. Oppkalt etter konstruktøren selv. Mye tid de siste to årene har gått med på å perfeksjonere "pluggen". (modellen som er utgangspunktet for støpeformen og ferdig båt)  Og resultatet er blitt ganske så rått. En skikkelig ungdomsracer med bra fartspotensiale. I overkant av 40 knop klarer Kimachen med en 60 hesters-motor. Og mer fart skal det bli. Når Kim finner riktig propell skal båten klare opp mot 45 knop.

I Båtmagasinets juni-nummer (Nr.6 2010) kan du lese hele reportasjen om den unge driftige båtkonstruktøren fra Mandal.

Nå blir KIMACH 450 Speed satt i produksjon. Men Kim ligger ikke på latsida av den grunn. Nye modeller basert på samme skog som speed-modellen er på tegnebrettet. Modellene "Open" og "Rider" ser du på bildet over. Open er tenkt som en liten skjærgårdsjeep, mens Rider en tenkt som en hurtiggående "vannscooter".

Mer om KIMACH boats finner du på www.kimach.no