Itama 45: Forvokst italiensk daycruiser

Ferretti-eide Itama har laget en 45-fots daycruiser for godværsdager på sjøen. Til tross for sine 45 fot, er den verftets minste modell.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Italienske Itama er en del av den store Ferretti-gruppen. Itama lager svære daycruisere som passer best på godværsdager. Alle båtene ser omtrent like ut, bortsett fra størrelsen, som varierer fra 45 til 77 fot.

Det er den minste båten, Itama 40, som nå har fått en real oppussing, og nytt navn. Den har også vokst halvannen fot for å kunne rettferdiggjøre navnet.

Båten er tegnet av Mario Casali, samme mann som tegnet Itama 40, den tidligere innstegsmodellen som er solgt i 100 eksemplarer. 45-foteren skiller seg ut fra forgjengeren på de nye vinduene i skrogsida. Ellers er ny hydraulisk gangbro på plass. Badeplattforma er også utstyrt med hydrolikk, slik at den kan heves og senkes.


HYDRAULISK badeplattform og gangbro er standard på Itama 45.

Solbåten med det store soldekket akter kan leveres med både en og to lugarer. Enlugarsløsningen byr på ei langt større bysse. Ikke overraskende er det tolugarsløsningen som har vært mest populær på Itama 40.

Til tross for sitt macho utseende er det ikke noen lynkjapp farkost som nå legges på vannet. 33 knop er toppfarta med to Cummins QSB 5.9-litere med 480 hk.  Da går det fortere med storesøster Itama 60, som vi fikk en prøvetur med tidligere i år. Se video:

Tekniske data - Itama 45

Lengde i meter:

12.48

Bredde i meter:

3.95

Vekt i tonn (tørr båt):

10.7

Drifstofftank i liter:

1130

Køyeplasser:

2+2

Toppfart i knop:

33

Marsjfart i knop

: 30

Motorisering:

2x Cummins QSB 5.8 480 hk

Mer info:

www.itama-yacht.com


 

(12.09.2011)