Crescent Mickey er bred og solid - og burde fungere bra som fraktebåt på hytta.
Crescent Mickey er bred og solid - og burde fungere bra som fraktebåt på hytta.

Svenske med pondus

Crescent Mickey er en liten og bred skjærgårdsjeep som ikke koste skjorta.

Publisert Sist oppdatert

Det er enkelt å gå ombord i svenske Crescents nye skjærgårdsjeep Mickey. Båten er utstyrt med et godt baugnebb og pulpit som er fin å holde seg fast i. Det finnes for øvrig to ulike modeller av Mickey, en med lav og unyttig pulpit, og den vi testet, med høy og funksjonell pulpit.

   Båten har tre solide trinn ned til sittebrønnen forut. De langsgående benkene på begge sider byr på overraskende trange rom i forhold til volumet i båten og størrelsen på sittebenkene. Men det blir glemt idet vi åpner stuverommet under akterbenken. Her er det nesten soveplass. Stort og velutnyttet. Med fast tank er det heller ikke fare for at redningsvester og bagasje blir tilgriset av bensin i dette rommet. Putene er imidlertid festet slik at de må tas helt av for å åpne stuverommene. Det er ganske irriterende siden mange produsenter har funnet langt bedre løsninger. Her bør Crescent smugkikke på for eksempel Finnmaster.

ENKEL OMBORDSTIGNING: Mickey har et solid baugnebb, og pulpit, som gjør det tryggere å ta seg om bord.

Kjørestillingen så som så

Solide rekker i syrefast stål rammer inn det blanke plexiglasset på den sidemonterte styrekonsollen. Vindskjermen gir ly for to personer. Fører sitter i midten av båten, og en passasjer får plass lengst til styrbord. Kjører man alene i en så liten båt, er det en stor fordel at man sitter i senter av båten. I Mickey er det også en smart liten passasje på styrbord side, som gjør at en passasjer kan ta seg frem i sittebrønnen forut uten at fører må flytte seg.

Kjørestillingen er ikke fullt så bra. Man sitter nemlig på akterbenken og styrer, noe som alltid blir et kompromiss. Det innebærer i dette tilfellet at man bør være rundt to meter lang for å finne en god kjørestilling. I alle fall om man ønsker både fot- og ryggstø. For gjennomsnittlig bygde personer er det vanskelig å finne en sittestilling med støtte til ryggen samtidig som man har godt grep om ratt og spak. Forøvrig er konsollen meget god, med rikelig plass til plotter(7") og instrumenter.

VOLUMINØS: I Forhold til lengden er Crescents 18-foter meget bred. Det gir godt med innvendig volum.

Badebåten

De beste løsningen på Crescent Mickey finner vi lengst akter. Badeplattformen er stor, og innbyr til bading. Romslige dreggkasser på begge sider fungerer som fine trinn.  Sikkerheten er også vektlagt ettersom stigen er enkel å få tak i fra vannet, og man har en solid bøyle å ta tak i for å komme om bord.

Totakteren Tohatsu MD75 er meget frisk, og gir båten bra toppfart (33 knop) og god akselerasjon. Motoren er tilstrekkelig for å få behagelig marsjfart, selv med hele familien om bord. 100 hk er mulig, men langt fra nødvendig.   Uansett hva man gjør, oppleves 18-foteren forutsigbar, tørr og stabil. Mickey er trygg, romslig og praktisk. Derfor passer den perfekt som smør og brød-båt på hytta.

Fakta

CE-kategori: C

Produksjonsland: Polen

Lengde (meter): 5.63

Bredde (meter): 2.24

Lengde (fot): 18.00

V-bunn (grader): 22.00

Vekt (kg): 610

Dyptgaende (meter): 0.34

Drivstoff (liter): 90

Max. antall personer: 6

Motoreffekt fra (hk): 70.00

Motoreffekt til (hk): 100.00

Motor testbåt: Tohatsu MD 75

- Sylindervolum: 1263

- Antall synlindre: 3

- Effekt (hk): 75.00

- Effekt (kw): 56.00

Toppfart i test (knop): 33.00

Pris testbåt (kr): 205000

Opplysninger: www.loxkel.no