utgave nr 9 2

Orden på kablene

Publisert Sist oppdatert

Orden på kablene

Det er ikke alltid du finner smarte båtting i båtutstyrsforretningene. Denne "kabelgaten" er opprinnelig laget for å holde orden på kaoset i kabelspagettien m.m. som du finner bak de fleste moderne skrivebord, musikkanlegg o.l. Den tekniske løsningen er imidlertid så smart at listen etter vår oppfatning må være ideell for bruk i båt - både for båtbyggere og for deg som ønsker å ordne opp i eksisterende kabler ombord.
Det geniale ved løsningen er at kablene kan settes inn fra fronten. Enten ved å presse dem mellom de myke PVC – frontlistene, eller rett og slett ved å ta disse av. Dette eliminerer problemet med å dytte kabler gjennom "ukjent område" der de ofte butter i ett eller annet. De T – formede frontlistene som skjuler – og holder kablene på plass, kan fjernes når som helst og hvor som helst langs listen uten at du behøver å skjære i den. Hvis en kabel skal ut av listen og koples til en strømbruker, er det bare å skjære, eller evt bore et hull i hovedlisten. Listen er fleksibel, er utstyrt med selvklebende tape for montering på kontormøbler o.l., men ombord i båten må de nok i tillegg limes fast med Sikaflex eller liknende. Vil du feste listen ekstra ordentlig, så kan du skru den fast i tillegg. Blir hjørnene der listen skal legges for krappe, kan det kuttes spor i listen for å få den til å legge seg i og rundt hjørner.
Prisen i England ligger på ca 100 kroner meteren. Opplysninger: (en gross): Koppernæs AS, tlf.: 70 17 77 00. På Internett, www.nenplas.co.uk.