utgave nr 9 1989

Navigerte etter NAF's veibok

Publisert Sist oppdatert

NAVIGERTE ETTER NAFs VEIBOK!

Dagstur på Mj¢sa ble båttur mellom fj¢sa for 46-åringen Robert J¢rgensen fra Moelv. For med NAFs veibok i handa, tråklet han seg gjennom Vorma- og Glommavassdraget med sin 16 fots båt med 7,5 hk. påhengsmotor, f¢r han via Hvaler¢yene og Oslofjorden, endte langt oppe i Drammens-vassdraget der kona hentet ham på Odnes!

"Sarpsfossen var dårlig merket!" proklamerer J¢rgensen. -Der kunne det gått riktig ille med meg. Her må Vassdrags-vesenet gripe inn og skilte ordentlig f¢r det skjer en ulykke, sier han.
Turen nedover var praktfull, fortel-ler J¢rgensen til Fredrikstad Blad. NAFs veibok er virkelig ypperlig i vassdragene, men dårlig i den ¢stfoldske skjærgården. Her må NAF ta seg sammen. Ved Svarefossen måtte båten på land. Slusen var ute av drift. Men en håndkjerre var redningen. Også forbi Rånafoss måtte båten på land. For¢vrig gikk turen smertefritt bortsett fra et par småsubb over noen sandbanker.
Og kona? Nei, hun ville ikke være med, og ikke sier hun noe på at jeg drar heller, sier J¢rgensen. Hun vet det ikke nytter, for jeg er full av eventyrlyst og vil se meg om i verden.