utgave nr 6 2

Allsidig sinnatagg

Publisert Sist oppdatert

Allsidig sinnatagg

Tekst : Ingvar Johnsen

Vi har prøvet en ny Variosliper fra Bosch (PEB 500 E). Verktøyet lever absolutt opp til "Vario – betegnelsen. Den er svært godt egnet til følgende grunnoppgaver: Rustfjerning, trestrukturering (gir overflaten et sandblåst utseende), fjerning av maling, rengjøring (furkullede rester på griller o.l), sliping (kniven på gressklipperen, økser o.s.v.), polering (se bildet), fjerning av belegg som bunnstoff på drev og andre krunglete plasser, avgrading etter boring eller annen maskinering eller bearbeiding av sveiser.
Til disse jobbene har du hele 30 forskjellige innsatsverktøy. Derved er det bare fantasien som begrenser bruksområdene. Med sin 500 watts effekt og variable hastighet fra 3000 til 10000 omdr. min, er ikke sliperen egnet til tannpuss akkurat. Derfor er det bra at den har en form som gir deg et effektivt håndgrep og bra kontroll med kreftene, samt at støvmaske og vernebriller er inkludert i prisen.
Et pluss også for Bosh sitt SDS – system, som med et håndgrep gjør deg i stand til å skifte innsatsverktøy. Vekten er 1,4 kg og prisen er kr 959,-. Maskinen er i salg hos velassorterte jernvarehandlere.
Opplysninger: Robert Bosch AS, Postboks 629, 1411 Kolbotn. På Internett: www.bosch.no