utgave nr 4 2004

Krydder - tross alt

Publisert Sist oppdatert

En salt- og pepperkvern skal oppfylle et basalt behov: krydre maten. Det gjør Chef`'n Lab 921, samtidig som den gir deg et designpiff.

Tekst: Jan Harry Svendsen

Børstet stål er in. Antakelig fordi det gir en viss lykkefølelse når fettede fingre kan gripe rundt dens kjølige overflate. Kunstnerisk blir det også, etter hvert som overflatens uttrykk forandres i takt med antall fingermerker, og det vil den på pepperkverna fra Chef'n.
Selve betjeningen av den kombinerte salt og pepperkverna er enkel. Du vrir på håndtaket for å velge mellom salt eller pepper, og et lite vindu forteller hva du har valgt. Kvernas grep og funksjonsmåte kan best sammenliknes en tang. Et enkelt trykk maler opp pepperkornene eller saltkrystallene, før de faller fritt ned på den ventende delikatessen. To vridere er plassert under kverna. Antakelig skal man kunne justere graden av finmaling, eller mengde krydder per trykk. Vi vred, uten at noe skjedde.
Påfylling av nye krystaller eller korn skjer gjennom to lokk rett under håndtaket. Åpningen er stor nok til å minimalisere sjansen for å søle.
Prisen på 360 kroner kan man neppe gi importøren pepper for.