utgave nr 11 2003

Test - Rainx: La vindusviskerne hvile

Publisert Sist oppdatert

Det er langt mellom båtene som har den optimale vindusviskeren, og de færreste er utstyrt med intervallvisking. I sommer prøvde vi Rain-X, et produkt som gir vesentlig bedre sikt og lar viskerne hvile.

TEKST: ATLE KNUTSENFOTO: JAN HARRY SVENDSEN

Duskregn og yr sammen med vindusviskere som i beste fall har to hastigheter, er en irriterende kombinasjon. Man blir sittende og skru viskerne av og på. Like ille er sjøsprøyt og sollys med saltfilm på rutene som resultat. En erfaren båtbruker tipset oss i sommer om et produkt som langt på vei løser denne problematikken. Rain-X Rain Repellent, som fås kjøp i de fleste bilrekvisitaforretninger og på bensinstasjoner for ca 130 kroner, er en velsignelse for den som er ute i all slags vær. Produktet kan både brukes på glass og Plexiglass og får vannet til å perle seg og renne av når det kommer i kontakt med ruta.
Før man påfører middelet må ruta rengjøres skikkelig. Bruk deretter en fuktig klut og påfør middelet med sirkulerende bevegelser. Avhengig av omgivelsestemperatur venter man så i noen minutter inntil du får en matt gråaktig hinne på ruta. Gjenta behandlingen en gang til og la det tørke. Avslutningsvis går du over ruta med en klut godt fuktet med vann før du til slutt tørker ruta med en tørr fille og polér til overflaten er klar og fin. Vindusviskerne vil slite middelet av etter en stund og gjentakelse av behandlingen vil være nødvendig for å opprettholde effekten.
Ytterligere opplysninger: AutoCare, Frogner i Sørum, telefon 63 86 82 00.