utgave nr 3 2003

Den siste og den første

Publisert Sist oppdatert

Den siste og den første

I januar ble London International Boat Show arrangert for siste gang i messehallen Earls Court. Fra neste år flytter messen til det nye senteret ExCel i The Docklands ved Thamesen. Også vår egen Sjøen for alle åpner dørene til Varemessens nye lokaler på Lillestrøm 14. mars 2003, etter 39 år på Sjølyst.

TEKST OG FOTO: ATLE KNUTSEN

Med avslutningen av London International Boat Show i januar, var det også satt sluttstrek for 49 år med båtmesse i sjarmerende Earls Court i London. Messehallen i London ble opprinnelig åpnet i 1937 til en sjokolade- og konfekt utstilling(!). Messehallen var den største armerte betongkonstruksjonen som den gang var bygget, tegnet av C. Howard Crane som også var arkitekten bak Rockefeller Centre på Manhattan, New York. Fra neste år arrangeres messen i det gedigne ExCel-senteret i The Docklands, som ble åpnet i 2000. Det vil blant annet forenkle transporten av de store båtene til messen, som i alle år har vært en øvelse med hårfine marginer gjennom Londons gater. Nå ligger Thamesen som en naturlig transportåre rett utenfor det nye senteret.
Premieren for Sjøen for alle den 14. mars finner også sted i helt nye lokaler på Lillestrøm. 16.900 av i alt 32.000 kvadratmeter er fylt til randen av nyheter og aktiviteter. Det betyr i praksis en ekstra hall i forhold til de mest velfylte dagene i Norges Varemesses lokaler på Sjølyst.
Sjølyst er snart en saga blott. Her skal de nye eierne, OBOS og AS Veidekke, jevne mesteparten med jorden og bygge opp et stort kompleks som rommer leiligheter og kontorer. Med det er en æra over, både her hjemme, og for verdens mest kjente båtutstilling, i London.