utgave nr 6 199

Sjøblomsten - retur over Atlanteren

Publisert Sist oppdatert
Sjøblomsten" på vei hjem

Ny runde over Atlanter'n

AV ANNE MARIT KLOKK

Trawleren "Sjøblomsten" fra Fredrikstad krysset Atlanteren som første norske motorbåt i februar. Målet var Belem i Brasil og meningen var å få fraktet 44-foteren hjem på dekket av et skip. Men Willy Lien og sønnene hans ombestemte seg. De kjørte like godt båten hjem igjen også.

Båtmagasinet beskrev overfarten til "Sjøblomsten" i aprilnummeret. Alle var glade for at turen Kanariøyene-Kapp Verde øyene - Belem i Brasil var så pass udramatisk og problemfri, og vi pustet lettet ut da vi fikk meldingen om at de var i mål. Familien til de norske karene regnet med at eventyrerne bare skulle cruise litt rundt i Vestindia for så å skipes trygt hjem.
Men nei. De hadde fått "blod på tann" og ville ta turen tilbake på egen kjøl, denne gang ruten St. Marteen - Azorene - England - Norge. Avreise fra St. Marteen skjedde l5. april og båten skal etter planen være hjemme i disse dager.
I skrivende stund (l. mai) befinner båten seg sannsynligvis et sted i nærheten av Azorene. Vi krysser fingrene for "Sjøblomsten" og håper de slipper problemer på det strekket alle langtur­seielere frykter mest, nemlig fra England og hjem. Nordsjøen kan være djevelsk!