utgave nr 11 2

Banker bunnstoffet

Publisert Sist oppdatert

Banker bunnstoffet

En elektrisk skrape som banker løs bunnstoffet uten å sette merker i gelcoaten, kan være løsningen for dem som utsetter denne møkkajobben.

TEKST : ATLE KNUTSEN

Vissheten om hvilke prøvelser som venter dem, får mange til å vegre seg mot å gå løs på den arbeidskrevende jobben å fjerne gammelt bunnstoff før de legger på nytt. Men før eller siden må bunnen til pers, og da ser man for seg timer og dager i nær omgang med kjemikalier og skrape.
Bosch har lansert en håndholdt, elektrisk skrape med to utskiftbare blader – ett mykt og ett hardere. Vi var vitne til at en båteier gikk over hele bunnen til en Princess 31 og fjernet 12 år gammelt bunnstoff i løpet av noen timer. Resultatet var en bunn glatt som en barnerompe. En omgang med fint sandpapir var alt som trengtes før ny primer og nytt bunnstoff kunne legges på.
Den elektriske skrapen har tre hastigheter. Vår mann anbefalte den høyeste hastigheten og det mykeste bladet, med runde kanter som gjør det lett å komme til i innvendige hjørner, eksempelvis ved kjølen. Lar man skrapen arbeide seg bortover skrogbunnen med et lett påtrykk, unngår man merker i gelcoaten.
Skrapen har fått betegnelsen Bosch PSE 180 E og selges blant andre av Maxbo for 945 kroner.

Powered by Labrador CMS