utgave nr 10 2

Espen og Torbjørn vant jolla!

Publisert Sist oppdatert

Espen og Torbjørn vant jolla!

Brødrene Espen og Torbjørn Gundersen fra Høvåg ved Lillesand vant sommerens tegnekonkurranse og gleder seg vilt over 1.premien, sin nye Pioner 235. De lover å ikke krangle om den, men bruke jolla sammen i fred og fordragelighet.

AV ANNE MARIT KLOKK

-På tegningene vi laget til dere har vi liksom fått med veldig mye av det vi driver med til hverdags hele året. Sammen er vi ute med krabbeteiner og garn og så låner vi ofte Marexen til han bestefar og drar på båt-og fisketurer. Nå var far og mor på jakt etter en liten jolle til oss så vi kunne bli flinkere til å ro. Vi har nemlig lånt en gammel Pioner som er nokså ødelagt, så det å få en helt ny en som bare er vår, det var gøy det! Sier Torbjørn som bare er sju og et halvt år, men som tegner veldig mye og som vi ser er kjempeflink.
Lillesøster Sissel blir fem år og har allerede vunnet en tegnekonkurranse, så her er det talentfulle barn i familien. Far, Svein Helge forteller at de bor rett ved sjøen og at tegningene illustrerer guttenes tilværelse på en morsom måte.
-De jobbet med flere utkast og tok utfordringen alvorlig. De tapet akvarellpapir på en spisebrikke av plast og brukte noe akvarellmaling, samt fargestifter og blyant. De to er ofte med meg på tur i vår 17 fots eldre plastbåt og det blir mye fisking hele året.

Stor konkurranse

I sommer har mange morsomme og flotte barnetegninger strømmet inn til Båtmagasinets redaksjon og juryen var imponert over nivået. Roger Nielman, Turid Kristensen og Anne Marit Klokk skulle sammen med Pionerpappa Frank Høier plukke vinnertegningen og de ti trøstepremievinnerne. Det var mange artige detaljer som skulle studeres og diskuteres. Her var Røkkebåter og fiskeskøyter, småjoller og mennesker som gjorde rare ting og livet i havet med fisk, brennmaneter og krabber. Men vi kom i mål og fant ut at førstepremien måtte deles og de ti andre barna får hvert sitt tøffe armbåndsur i premie.

Pionerpappaen

Frank Høier har jobbet med Pionerjollene i 22 år og vi skrev i vårt aller første nummer av Båtmagasinet i oktober 1985 om en ”liten stor nyhet”, nemlig prototypen til det som skulle bli Pioner 235. Jollen ble først lansert på Sjøen for alle i mars 1987 og har siden den gang havnet hos tusenvis av glade barn og voksne, både i Norge og utlandet. Siden er det kommet andre Pionermodeller i forskjellige versjoner, men det er den lille 235 Båtmagasinet hele tiden har brukt som premie til de barna som har vunnet tegnekonkurransen vår. Og det har alltid vært like populært.
-Da jeg var barn, tegnet jeg fiskeskøyter – fine fiskeskøyter, men ganske like. Jeg fant en stabel med tegninger på loftet en dag jeg ryddet opp. Det er moro å tegne og imponerende å se hva unger får til på tegneblokken, sier Frank Høier. Når han tenker 15 år tilbake, som vi i Båtmagasinet stadig gjør i disse dager –litt mimring hører med – så har mye skjedd med Pionermodellene, men ikke det evigvarende byggematerialet –bøtteplasten alle Pioner-jollene bygges av. Den nyeste modellen som nå utvikles er en 12 fots katamaran som skal hete Pioner Trio. Den skal leveres i tre versjoner, en vanlig, en sykkelbåt og en partybåt som også skal kunne drives elektrisk.

Trøstepremievinnere

Espen og Torbjørn Gundersen var de heldige vinnere av jollen, men vi har også ti trøstepremier på lur til de barna som ”nesten” klarte å lage en vinnertegning. Det er:
Christer Hagenes Opdahl, 5382 Skogsvåg
Anders Hoft, 1450 Nesoddtangen
Casper Aslaksrud, 3140 Borgheim
Birger Welsvik, 6133 Lauvstad
Tommy Skarveland, 5460 Husnes
Siri Therese Røiseth, 5282 Lonevåg
Alexander lian, 4633 Kristiansand
Sara Tollevik, 5443 Bømlo
Gunhild Eline Stray-Pedersen, 0489 Oslo
Theis Aspholm, 0755 Oslo
Trøstepremiene er barneklokker fra ???? som du ser på bildet her. Båtmagasinet gratulerer hjertelig og takker alle, både de som får premie og alle dere andre, som har sendt inn tegninger til oss.