Nr 10 2014

Praktisk: KMI Green Miljøvennlig krutt

Svenske KMI Greens rengjøringsprodukter for båt er basert på rapsolje. Vi har testet tre av produktene på vår svært møkkete testjolle. Det er krutt i rapsolje.

Publisert Sist oppdatert

TEKST OG FOTO: ATLE KNUTSEN

Vi har to produkter fra KMI Green på test i høst. Tidligere har vi skrevet om Wipe & Shine-serviettenes fantastiske egenskaper i forhold til å fjerne limrester. Nå har vi testet de samme serviettene, Wipe & Shine liquid tilsvarer serviettene i flytende form, samt rengjøringsmiddelet Bio Quick. Vi har testet Wipe & Shine (både serviettene og i flytende form) både på fenderlist og på en gummijolle. Bio Quick testet vi kun på gummijollen.

Whipe & Shine

Dette middelet skal være basert på naturlige oljer, uten skadelige stoffer. Det kan blant annet brukes til rengjøring av skitne hender, noe som er oppsiktsvekkende når man ser hvilken effekt middelet har på sot, limrester og annet smuss. Løsemiddelet er nemlig noe av det råeste vi har sett. Vår testjolle har ligget ute uten vedlikehold i ti år, og er blant annet sterkt innsauset i sotbelegg. Både serviettene og den flytende varianten løser opp dette og rengjør uhyre effektivt. Vi har aldri sett noe lignende. Gamle malingsflekker på en fenderlist forsvant like raskt og elegant, og det ser ikke ut til at middelet setter flekker eller løser opp fenderlisten. Whipe & Shine er et av få som fortjener betegnelsen vidundermiddel.

Bio Quick

Dette middelet er et allround vaskemiddel som blandes ut med vann. Det kan sprayes eller påføres med for eksempel svamp. Også Bio Quick har en rekke anvendelsesområder. Vi prøvde det på gummijolla, og kan konkludere med at middelet er betydelig mer effektivt enn vanlig såpe, men i forhold til egenskapene til Whipe & Shine var den ikke imponerende. Her finnes det midler på markedet som biter like godt fra seg.

FAKTA: KMI GREEN

Produkt

Innhold

Pris

Bio Quick

1000 ml

 

Wipe & Shine

Servietter

 

Wipe & Shine Liquid

500 ml

 

Forhandlerinformasjon: www.kmigreenproducts.com