utgave nr 11 2003

Kysten Rundt

Publisert Sist oppdatert

Skitt au

Han gråt nok sine modige tårer, snekke-eieren som kom til båtplassen sin og så hva måkene hadde utrettet på kalesjen. Dårlig gjort av de flyvende fantene, spør du oss. Ikke uten grunn at legendariske Don Aronow som sto bak de kjente racerbåtmerkene Donzi, Sigarett, Formula og Magnum blant flere, karakteriserte alt som svømte i havet som "Macrell" og alt som fløy i luften som "Shithawk".
Det skal sies at ved siden av båtplassen er det en mast som bryggeeieren har montert falske ugler på for å skremme vekke måkene. Enten er måkene så dumme at de ikke skjønner det, eller så er de så smarte at de skjønner at uglene er falske. Vi velger å tro det første.

Sollerudstranda skoles stolthet

Sjøsikkerhetssenteret på Sollerudstranda rett utenfor Oslo er ferdig. Senteret er et samarbeid mellom Sollerudstranda skole, Gjensidige Nor forsikring og Redningsselskapet. Målet med Sjøsikkerhetssenteret er at brukere av Oslo-fjorden gjennom senteret både skal oppleve større trygghet, men også mer service. Det skal i første rekke skje gjennom kurs og opplæring.
I tillegg til å være et rent senter for sjøsikkerhet er bygget også klasserom for 9 og 10 kasse ved Sollerudstranda skole. I følge rektor, Dag Solbakken, skal også de nyte godt av senteret gjennom undervisning som tar sikte på å få opp forståelsen for sikkerhet til sjøs.

Båtliv på Mjøsa

Kapp Båtforening på Østre Toten har i år igjen i samarbeid med Vazelina Bilopphøggers arrangert revy ved Mjøsas bredd. I tillegg har båtforeningen arrangert 4 konserter for egen regning med kjente artister som CC Cowboys, TNT, DDE og Åge Aleksandersen med Sambandet.
I forbindelse med DDEs konsert på Kapp var det en enorm tilstrømning av båter til Kapp fra hele Mjøsområdet. Det var over 100 båter som kom til Kapp utover ettermiddagen og kvelden.

Idyll

Her møter Katrine den andre Viktoria ved Hogga sluse i Telemarkskanalen. Bildet er tatt i sommer, og snekka på bildet er en 32 fots Marex Friendship. Sjelden har vel idyllen vært mer fullkommen. (FOTO: IVAR H. KARLSEN) (Idyll)

Bdesk/kysten/havn_n03

Hyggelig i Rørvik

Stadig oftere hører vi om skrekkhistorier fra gjestehavner med ublu priser og tiggende parkeringsautomater. Slik er det ikke i Sørgjeslingan utenfor Rørvik, hvor dette bildet et tatt. Her ønskes man velkommen som gjest, og med tretti kroner i avgift kan man neppe klage på prisnivået. Tør vi foreslå dette som et innspill til inspirasjon for andre gjestehavner?

Bdesk/kysten/Tv-aksjon_n03

Innsamlingsaksjon på TV 2:

Nye skøyter er målet

Den 30. november er det direktesendt TV-innsamling på TV 2. Innsamlingen går til Redningsselskapet og målet er i følge generalsekretær i Redningsselskapet, Anne Enger Lahnstein, å finansiere minst en ny redningsskøyte. I dag har Redningsselskapet 29 skøyter, den eldste er mer enn 40 år gammel og mange av skøytene er over 30 år gamle.
TV 2-sjef Kåre Valebrokk sier i en pressemelding at: - Jeg er glad i Redningsselskapet fordi det er en urnorsk ordning som har fulgt oss gjennom hele livet. Jeg er opptatt av sjøkultur og stappmett av bonderomantikk og stabbur. Med dette samarbeidet kan vi både gjøre noe for sjøkulturen og for sikkerheten til sjøs.
Under innsamlingen kommer 30.000 bøssebærere til å være i sving over hele landet.