Nr. 8 2013

Leserbrev: Bruk Furøya

Leserbrev og oppgaver

Publisert Sist oppdatert

Hvor er dette?

 

Riktig svar: på vei inn ”Lyngørgata”, eller som mange har svart; innseilingen til Lyngør.

 

Vinnere: Terje Aleksander Murberg, 4760 Birkeland, Jahn E. Pedersen,3123 Tønsberg.

 

 

Propelljakten

Propellen i Båtmagasinet nr 7/2013 var plassert på side 99.

 

Vinner: Geir Stensland, 4521 Lindesnes

 

Bruk Furøya

Hei, takker for et fint blad og en flott reportasje om Furøya i fjor en gang. Den bør følges opp for nå blir det restaurantdrift der.

Vi har sommerhus i Furøysund og håper alle båtfolk legger turen innom Furøya for en flott opplevelse og nå også med mat og tilhørende kalde drikker!

Bjørnar Gundersen

 

Båtblad som tør

Sitter og koser meg med Båtmagasinet, mens jeg venter på at Mjøsa skal gå ned så jeg får sjøsatt

Ser dere tar opp folks problem med forhandler/produsent, med dette viser dere igjen at dere er et båtblad som tør.

Dette er bra da jeg selv har vært i en slik situasjon som båtkunde for noen år tilbake. Da var det ingen hjelp å få, selv sjøfartsdirektoratet sa de ikke hadde noe med det enda jeg kunne legge frem bevis på at båten var farlig å ferdes på sjøen med. Det at dere skriver om dette håper jeg skjerper produsentene og at de yter den service som forbrukerne har rett på.

Jeg tror dere vil tjene svært lite på å skrive bare for produsentene. Det er kundene og leserne deres som er det viktigste, og det har dere forstått.  Forbrukerstoffet er viktig.

Ha en strålende sommer.

 

Mvh

Dag W Cappelen

Daglig leder

Nor-Dan Boats Norge AS

 

Velkommen tilbake

Hører rykter om at Draco igjen skal settes i produksjon. Gleder meg til å se resultatet. Som tidligere Draco-eier, og en stor beundrer av Draco-gründer Kåre Drangsholt, vil jeg følge prosjektet nøye. Riktignok håper jeg at den nye båten vil bli bygget i Norge, og aller helst i Flekkefjord, men med Windys satsing i Polen er vel sjansen liten for at det skjer.

Hyggelig er det uansett at Trygve Hegnar velger å blåse nytt liv i Draco. Den norske herlige dagsturbåten har altfor lenge vært fraværende fra den norske ”båtfauna”. Jeg sier bare; velkommen tilbake.

 

Thomas

Flekkefjord

 

På annen plass i dagens Båtmagasin kan du se første skissene av nye Draco. Båten skal vises på båtmessen i Düsseldorf i januar neste år. Det blir nok ingen norsk produksjon, båten skal bygges hos Model Art i Ostroda utenfor Gdansk i Polen, hvor også Windy og Askeladden bygger sine båter.

Red

Bror With

Dette er en With fra sekstitallet. Den ble produsert i fiber fra midten på 70-tall. Båten het With Vitsi og var 15 fot. Vi har hatt en sånn i familien.

Erling Vik
Porsgrunn.

 

Da anser vi jakten på produsent av denne båten som avsluttet. Vi har tidligere fått inn forslag både på laugenbåt og Bror With. Da lander vi på With.

 

Svar på Quiz (side 58:)

1) Bakke

2) Kystverket

3) Begge to. Begge skal endre kurs mot styrbord.

4) Den runde skiven inne i et båtkompass

5) Lengst forut

6) PAN PAN

7) Pøs

8) Skåte

9) Akterkabin

10)Fribord

11)Ja

12)Nei

13)Nei

14)Ja

15)Ja

16)Nei

17)Nei

18)Ja

19)Nei

20)Ja