Nr 12 2012

En perle i nord: Klokkergården er årets gjestehavn

Årets gjestehavn finner vi nord for polarsirkelen. Familien Arntsen har gjort Klokkergården på Rødøy til en ener blant båtfolket.

Publisert Sist oppdatert

Tekst: LARS KRISTIAN LARSEN

 

-Dette var kjempegøy. Fantastisk! Takk til alle som har stemt. Nå skal jeg dra til polet og kjøpe meg champagne, sier Malin Arntsen entusiastisk, når vi overbringer den hyggelige meldingen om at hennes kjære klokkergård er kåret til landets beste gjestehavn av Båtmagasinets lesere.

Etter totaldominans fra Farsund de siste årene, er det gledelig å melde om at årets gjestehavn 2012 finnes langt nord. Klokkergården på Rødøy i Nordland er årets gjestehavn 2012. Havna stakk av med 28 prosent av stemmene i årets SMS-avstemning. På andreplass havnet den lune Vestlandshavna Knutholmen i Kalvåg med 20,5 prosent av stemmene. Fjorårets vinner, Farsund, ble i år henvist til fjerdeplass i kåringen.

-Det er gledelig å se at vi i år fikk en vinner fra Nord-Norge. Landsdelen har tidligere vært dårlig representert i konkurransen, som har vært dominert av sørlands- og vestlandshavner. Klokkergården er absolutt en verdig vinner, sier sjefredaktør i Båtmagasinet, Hans Due.

Klokkergården ligger på Rødøy, like nord for polarsirkelen. Familien Arntsen har forvandlet stedet fra et falleferdig fjøs til en attraktiv gjestehavn med gode fasiliteter. Her finner vi solide flytebrygger i en velutviklet havn. Sommerstid arrangeres det aktiviteter både for voksne og barn. Familien Arntsen, med Malin Arntsen i spissen, har laget en egen eventyrskog for barna, og satt opp et stort akvarie for barna de siste årene. Barna står for fiskingen, og får levere fiskene i det store akvariet. Flere barn har også tjent gode penger på å selge fisken videre til lokale fiskere.

Høyt nivå

Alle de nominerte havnene holder skyhøyt nivå på både service og fasiliteter, noe båtfolket setter pris på. Vi kan trygt anbefale alle de åtte havnene som var med i finalen i år. Klokkergården får Båtmagasinets gjestehavnflagg som et synlig bevis på utmerkelsen. Vi gratulerer nordlandsperla med seieren.

Topp fem årest gjestehavn 2012:

1: Klokkergården på Rødøy
2: Knutholmen i Kalvåg
3: Skartveit gjestehavn
4: Farsund
5: Tønsberg

 

Tidligere vinnere:

2005: Husnes Gjestehavn
2006: Husnes Gjestehavn
2007: Bekkjarvik i Austevoll
2008: Helgøysund marina
2009: Husnes Båthavn
2010: Farsund gjestehavn
2011: Farsund gjestehavn