utgave nr 5 2004

Prøvekjøring - Joda 370

Publisert Sist oppdatert

Joda - den er ny og frisk

Gjennom flere år har Joda skummet fløten av noen få, eldre modeller. Plutselig rullet dette store og 100 prosent norske bygget ut av fabrikkhallen. Joda 370 er en av de friskeste turbåtene vi har sett på lenge.

TEKST: ATLE KNUTSEN

Det har vært kjent et par års tid at Ingemann Gjeruldsen på Joda har syslet med en større båt på bakrommet. På grunn av usikkerhet i markedet har han imidlertid hastet sakte, inntil i vår. Da satte han inn høygiret og fikk Joda 370 på vannet: En helt nyutviklet daycruiser med moderne design og avanserte løsninger.
Med Joda 370 har produsenten tatt et betydelig steg opp fra sin 310 modell. Kvalitetsmessig er båten i klasse med de beste norske. Jodas nye flaggskip har en stor uteplass med en rekke funksjonelle og fancy løsninger. Bordet i tilknytning til U-sofaen er elektrisk-hydraulisk. Det samme er den gedigne motorromsluken, som gir svært god tilgang til motorrommet med to hestekraftige Volvo Penta KAD 300. Alt er prydelig og pent ordnet. Badeplattformen er romslig og trygg, og i "garasjen" er det plass til fire skikkelige fendere. På babord side er det en bysseseksjon med alle fasiliteter.
Førerposisjonen er en velutstyrt nytelse, med dobbelt sett stoler med oppvippbar lårpute, meget oversiktlig instrumentering, plass til kartplotter og eget armlene i forbindelse med motorspakene.
Under dekk er det to doble lugarer samt en senterlugar med plass til èn person. På styrbord side er det et stort og meget forseggjort toalettrom. Den støpte innredingen har lekkert design og gode dusjemuligheter. Under dekk er det også en liten sosial avdeling, med enkel sittegruppe på styrbord side.
Med fulle tanker veier Joda 370 nær syv tonn. Med skarp V-bunn og bortimot 600 hk dundrer båten av gårde i 41 knop. Takket være et velfungerende skrog, store motorressurser og mye vekt, er båten en fornøyelse å kjøre selv i høye hastigheter og sjø. Båten virker meget samvittighetsfullt sammenskrudd.

Tekniske data: Joda 370

Lengde:12 meter
Bredde:3,30 meter
Vekt:5.800 kg
Drivstoff:900 liter
Motor:2xVP KAD 43 eller 2xVP KAD 300
Toppfart med VP KAD 300:41 knop
CE-katergori:B
Pris:Ca 2,1 mill.
Opplysninger:Joda Industrier, telefon 37 04 85 44