utgave nr 5 1992

Norfun 17

Publisert Sist oppdatert


  NORFUN 17

  FØDT PÅNY

  Av Hans Due

  Sprek landsted-og fiskebåt med skrog fra l965 og ny innredning. Norfun l7 går på skinner og kan sikkert gi mye moro. Vi har prøvekjørt med en 75 hk Mariner.

  Et bra skrog blir ikke dårligere med årene. Men krav til innredning forandrer seg. Da Otto L. Scheen jr. konstruerte Nordkapp 17 i 1965, gjorde han et førsteklasses skrog. Det er nå hentet fram igjen av Kai Simonsen i det nystartede firmaet Aliboats. Han har laget ny form til en helstøpt innredning.
  Norfun 17 er i dag blitt en selvlensende landsted/hobby-/sportsfiskerbåt med styrekonsoll og vindskjerm.
  Vi prøvekjørte båten utenfor Fornebulandet i mars. Med en 75 hk. Mariner på hekken gjorde båten 34 knop med to mann ombord og ca. 90 lt. bensin. Nå var det ikke rare sjøen nordavinden klarte å rote opp denne dagen, men V-bunnskroget virket mykt og behagelig i sjøen. Kanskje en tanke rank og med markert planingsterskel. Produsenten har prøvekjørt med en 60 hk. på hekken, en motor som er ca. 40 kg lettere, og oppnådde da en toppfart på 31 knop, men uten den markerte planingsterskelen, så det spørs om ikke 60-hesteren er en riktigere motor til denne båten.
  Innredningen er som tidligere nevnt helstøpt. En sittebenk i U-form foran og med stuerom under, en toseter foran styrekonsollen som er montert i styrbord side, også denne med stuerom under og et dobbeltsete ved førerposisjon. Under dette dobbeltsetet ligger bensintanken på 90 lt. Dashbordet bak vindskjermen i plexiglass er rent og ryddig med gass-/gearspak, ratt og motorinstrumenter. Aktenfor førersetet er det fri passasje i hele båtens bredde, og det er et stigtrinn i borde.
  Rundt bakparten (halve båten) er det en lav pulpit. Men det er høyt fra dørken og opp til ripa, så man står trygt og sikkert. Det er antisklimønster både på dørk og dekk. Under akterdekk og motorbrønn er det et stort stuerom med to luker. Det er ett kryssholt i baugen og to akterut. I baugen er det dessuten drenert ankerboks. Finishen på båten er absolutt godkjent.

  DATA:
  Lengde:5,50 m.
  Bredde:2,12 m.
  Vekt:400 kg.
  Pris standard båt:Kr. 64.900,-
  m/75 hk. Mariner:Kr. 109.900,-
  m/60 hk. Mariner:Kr. 104.900,-
  m/50 hk. Mariner:Kr. 99.900,-
  Produsent:Aliboats A/S, Postboks 12, 4800 Arendal. Tlf: 041-28450.

Powered by Labrador CMS