utgave nr 12 1992

Motorola GPS

Publisert Sist oppdatert

Motorola-GPS

Traxar heter en ny GPS-mottager fra Motorola, og dette er en liten, hendig mottager som i aller høyeste grad er bærbar. I størrelse kan den sammnenlignes med Trimbles håndholdte, men i motsetning til Trimbles tre kanaler, har Motorolas seks kanalers parallell-mottagning.
Lengdegrad, breddegrad og høyde over havet oppgis. Posisjon oppdateres en gang hvert sekund. Lesevinduet har fire linjer med inntil 20 karakterer pr. linje. Systemet er menystyrt, og menyen styres av kun fire knapper. Antennen er bygget inn slik at det ikke er noen utstikkende objekt.
100 kurspunkter og inntil 10 forskjellige reiseruter kan legges inn. Det er mann-overbord-funksjon i tillegg til en rekke andre finesser. Mottageren har også en såkalt NMEA 0183-utgang, hvilket vil si at den kan kobles til og kommunisere med andre elektroniske hjelpemidler som f.eks. radar og autopilot.
De ytre målene er 19 cm X 9,2 cm X 5,2 cm og vekten er 476 gram med batterier. Strømforsyningen besørges av seks AA-batterier, men systemet kan også kobles til 12-volt-anlegget ombord via en omformer. Prisen i Norge vil ligge på et sted mellom 13.000 og 15.000 kroner.