utgave nr 10 1997

Hund overbord!

Publisert Sist oppdatert

Hund overbord!


Tekst og foto: Ingvar Johnsen
Dette skildrer to virkeligheter for den firbente på sjøen. Den ene død, den andre sprell levende. En påminnelse om at også den firbente faktisk bør utstyres med redningsvest i båt eller ved vannet - spesielt ved bratte svaberg.
Nå vet vi ikke hvordan den døde hunden hadde endt sine dager, men den lå og forpestet tilværelsen for badende i skjærgården utenfor Tvedestrand i begynnelsen av fellesferien. Heldigvis var Sjøpolitiet som vanlig raskt på pletten da vi kalte dem opp på VHF-en og fikk fraktet kadaveret i land.
Bruk av flyteplagg på hund er viktig av tre grunner: Selvsagt er det viktig at hunden har flytehjelp, men det er også viktig med sikkerhetsfargen. En hund som flyter lavt i vannet kan være umulig å oppdage. Så til slutt: Vesten har håndtak i ryggen. Den som har prøvd å få en redd hund fra vannet og ombord i en båt, eller opp et bratt glatt svaberg, vet at dette kan gå på livet løs både for hunden og redningsmannen. De fleste vestene på markedet i dag er så bra at du faktisk kan feste en trosse i håndtaket i ryggen og heise bikkja ombord hvis du ikke får tak i det med hånden.