utgave nr 2 2005

Testkavalkade: Sessa Dorado

Publisert Sist oppdatert

Sessa Dorado

Feil agn

Dorado 32 er Sessas agn for sportsfiskere. Det er ikke fristende.

TEKST: JAN HARRY SVENDSEN

Sessa Dorado 32 har en stort og rent akterdekk. Flybridgen er et forfriskende oppholdssted, ikke minst fordi selv moderate bølger sender en sky av sjøvann opp hit. Stuverom er det lite av. Flere steder ville det vært plass til stuverom, men plassen er ikke utnyttet til dette. Bedre blir det ikke av at stuverommet i mellomgangen var fullt av vann. Et stort stuverom finnes likevel under dørken i styrhuset, men noe skott mot motorene er det ikke. I følge Sessa er ikke det noe problem dersom man legger tunge ting her nede.
Styrhuset har en bysse til styrbord. Benkeplassen er god, og det er komplett utstyrt. Takhøyden ved kummen er dårlig, og noe lys over kummen er det heller ikke. Toalettrommet er romslig. Blandebatteriet er utstyrt med dusjhode, men det er ikke noe lodd på slangen. Undersiden av madrassene i lugarene, det er to, er trukket med et kunststoff som ikke puster. Det var kondens mellom sengebunn og madrasser i testbåten. Vi ser for oss et muggproblem, med tilhørende lukt, om man ikke lufter ofte. Finishen om bord er dårlig. Beslaget på luken til badeplattformen rustet, og lakken på byssa skalet av. Forkaringen var at lakk og beslag ikke tåler saltvann.
Båten har to Yanmar-motorer på totalt 460 hk. Det gir god akselerasjon. Med aksler og ror har båten sedate kjøreegenskaper. En bred søyle i overgangen mellom vindskjermen og sidevinduene sørger for en skikkelig dødvinkel fra førerplassen. For 1,6 millioner kroner kan du velge en Viknes 1030 med en 340 hesters Yanmar, eller en heller mislykket italiener. Valget bør være enkelt.

Tekniske data

Lengde:11,40 m
Bredde:3,50 m
Antall passasjerer:12
Motor:2x Yanmar 230 hk
Toppfart:29 knop
CE-kategori:B
Pris:1.650.000