utgave nr 11 2005

Minitest: Vannfaste plaster

Publisert Sist oppdatert

Minitest: Vannfaste plaster

Kvalitet koster

Vannfaste plaster kan være greit å ha om bord. Ikke minst hvis det er barn med. Vi testet et par av de mest vanlige merkene, og ble svært overrasket over å finne store forskjeller i pris og kvalitet.

TEKST: TERJE BØLSTAD

Et vannfast plaster skal kunne beskytte et lite sår mot vann og bakterier. Selv om man har på et slikt plaster, bør man kunne bade og dusje som normalt – uten at plasteret faller av, slik ”vanlige” (ikke vannfaste) plaster ofte gjør. Derfor er det ekstra nyttig å ha noen vannfaste plaster om bord i båten.
Vi kjøpte noen pakker av de tilsynelatende to mest vanlige plastertypene som vi fant på apoteker og i dagligvareforretninger. Plastrene ble testet på forskjellige småsår over flere dager. I utgangspunktet synes det å være liten forskjell på de to plastertypene. Begge pakkene inneholder plaster av omtrent samme størrelse, selv om antallet varierte noe.
På pakningen for Norgesplasteret står det at det er ”allergitestet, pustende og bakterietett”. Noe tilsvarende er ikke angitt på Nexcare-pakken.

Norgesplaster Vanntett

Meget godt
Kr. 37 for 20 plaster i varierende størrelser
De siste årene har vi sett stadig nye plasterprodukter fra nye og ukjente produsenter på det norske markedet. Ingen av dem synes å bli der særlig lenge. Etter at man har forsøkt et nytt merke, synes de fleste forbrukerne å gå tilbake til det gode gamle ”Norgesplasteret”. Det gjør også vi. Dette produktet finnes også i en steril (og noe dyrere) utgave; ”Norgesplaster Scankvikk Bandasje vanntett”.
+ Enkelt å bruke
+ Fester godt
+ Blir sittende, også under bading
+ Vanntett

- Dyrest

3M Nexcare Waterproof

Bortkastede penger
Kr. 15 for 20 plaster i varierende størrelser
Selv om dette plasteret er rimelig, fikk vi det aldri til å sitte skikkelig på huden. Det var dessuten uklart hvordan det skulle brukes. Siste/øvre plasthinne var vanskelig å fjerne. Plasteret syntes ikke å holde vannet ute fra såret. Og det falt ofte av ved bading. Vi undres over at et så dårlig produkt har klart å finne veien til butikkhyllene.
+ Rimelig
- Uklar bruksanvisning
- Vanskelig å få til å feste på huden

- Løsnet raskt igjen

Powered by Labrador CMS