Minitest: Laurent Marine L31

Logisk design

Det ligger så mye logikk bak designet til franske Laurent Marine L31 at man kan lure på hvorfor ingen har skapt båten før. Dette er en fartsbåt for seriøs moro som like godt kunne vært lettbåten til en superyacht. Den er stilig nok til å matche det fornemste selskap, men likevel svært praktisk. Den er stor nok til å tåle grov sjø, men likevel liten nok til å være en landstedbåt. Velkommen til L31.

Denne båten er ikke banebrytende bare på grunn av sin allsidighet, men også fordi den har et katamaran- skrog. Det er katamaran-skroget som gjør at man får den store åpne dørken og som gjør dette til en praktisk båt. Hver eneste L31 er bygget etter kundens ønsker og spesifikasjoner. De store åpne teakflatene kan bli utstyrt med en rekke forskjellige konsoller, seter eller solsenger. Dørken er selvfølgelig selvlensende.
Skroget og dekket er støpt sammen slik at det blir en enhetlig struktur. Skrogkonstruksjonen er hentet direkte fra racing båter med katamaran skrog. Det asymmetriske skroget, som er separert av en smal tunnel, skaper løft av luften som strømmer gjennom tunnelen når båten er i fart. Hvert skrog har en vinklet bunn for å hjelpe til med å skape denne løfteeffekten, og et step som hjelper til med å både stabilisere og gjøre skroget mer effektivt.

Motorer

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER