utgave nr 3 1994

Blåskjell på kroken

Publisert Sist oppdatert

Blåskjell på kroken

Vi spurte i siste nummer om noen hadde gode råd når det gjelder å få blåskjell til å sitte bedre på kroken. Fra Svein Nordal, som er fritidsfisker i Sandefjord, har vi fått fØlgende tips: Ta en saks og klipp en bit av en nylonstrØmpe. Legg blåskjellet på og knyt igjen med en tynn fiskesene eller liknende. Agnet sitter godt fast og kan brukes flere ganger. Svein roser oss ellers for et fint båtblad, og vi takker og bukker.

Trønderen Olaf Hjelmeland fra Tiller anbefaler et hårnett istedet for strømpe, mens Torben Holt fra Haderslev i Danmark bruker gassbind. Altså er det egentlig det samme rådet vi får fra alle tre. Pakk inn agnet! Torben legger dessuten til at det er en fordel å bruke kroker med mothaker på krokskaftet.

---
En leser i Danmark har også spurt oss om det fortsatt finnes Mustad-kroker med mothaker på krokskaftet. Han kan ikke finne dem i Danmark. Men krokene finnes, det er forniklede krokår som har betegnelsen Mustad 92.247. Er det flere lesere i utlandet som har problemer med å skaffe dem der de bor, er Aksel H. Karlsen i Sportguide i Oslo, Biskop Gunnerus gate 3, 01155 Oslo, behjelpelig med å skaffe dem.