utgave nr 11 2007

Nye muligheter med mobilen,Båtfolkets nye lokalsamfunn

Publisert Sist oppdatert

Nye muligheter med mobilen

Båtfolkets nye


lokalsamfunn

Som første båtblad i verden lanserer Båtmagasinet båtfolkets eget nettsamfunn - på mobiltelefonen

.
AV AMUND RICH. LØKEN

Ta mobiltelefonen, skriv https:/havn.superlocal.com og du ønskes velkommen til et nettsamfunn der du kan hente ut i informasjon om den gjestehavnen du er i nærheten av, se båtfolkets egne bilder fra området, lese deres kommentarer og selv bidra med tekst og bilder. Norges 750 gjestehavner er lagt inn med koordinater og all annen kjerneinformasjon du trenger. Havna som er i nærheten av din posisjon kommer opp. Her kan du både hente informasjon, og selv bli en viktig bidragsyter i nettsamfunnet
Del erfaringer med andre
Dette er et interaktivt mobile nettsamfunn basert på mobiltelefonen, med aktivitet akkurat der du befinner deg, et sted du deler din informasjon og erfaringer med venner, bekjente, nabobåter eller alle som befinner seg i det samme geografiske området.

- Båtfolk er sosiale folk, og vi vil legge til rette for mer stadig mer informasjonsdeling og kontakt mellom folk som ferdes på sjøen, sier sjefredaktør hans Due i Båtmagasinet.

GPS-lignende teknologi
Søker du havn for kvelden, lurer du kanskje på hvor nærmeste gjestehavn er, kanskje søker du tips og råd hos båtfolk som har vært der før eller du vil vite litt om priser og plass. Denne typen informasjonssøk er mulig med såkalt ”posisjonering”, en GPS-lignende teknologi som kan brukes på alle mobiltelefoner på markedet og sorterer informasjon etter nærhet med inntil 100 meters presisjon.

Mobiltelefonen blir båtmagasinets leseres nye GPS, eller rettere sagt; en tillegg til GPS-en, fordi den byr på bilder, videoer, tanker og tips, i tillegg til de viktige kartdata som en vanlig GPS gir deg. Dette er en ypperlig anledning til å skaffe seg en elektronisk loggbok, både til egen nytte og for infiormasjonsdeling med andre.

Tjenesten er i sin spede begynnelse. Båtmagasinet har i utgangspunktet lagt ut viktig informasjon om Norges 750 gjestehavner, men det nye mobile båtsamfunnet vil utvikle seg hver eneste time, i takt med båtfolkets egen vilje til å dele hyggelig og viktig informasjon med andre. Ekte båtfolk snakker med hverandre. Mobiltelefonen er blitt en viktig fellesnevner i Båtmagasinets nye nettsamfunn.

Tjenesten er gratis, du betaler kun for datatrafikken i nettverket.
Skriv: https:/havn.superlocal.com og du blir guidet videre inn i et moderne og sosialt båtsamfunn.
Tjenesten er også tilgjengelig på WAP.

Powered by Labrador CMS