utgave nr 13 2009

Kystpatruljen

Publisert Sist oppdatert

En sommer var nesten over

Etter ei natt i ytre Harkmarksfjorden øst for Mandal, ville de se resten av denne flotte fjorden før de satte kursen hjemover etter en hyggelig båtferie. De var imponert over det de så og nøt turen - inntil……. Så var det det som finnes under vannflaten. De brukte kartplotter, de visste at her var et skjær, men ikke at de sekunder seinere skulle sitte godt fast på det. Som bildet viser kom de mest over.

RS «Hvaler» ble tilkalt og fikk trukket båten av skjæret og slept den inn til verksted i Mandal. Flyndre og propell var skadet og dette ble fikset dagen etter hos Skogsøy Båt slik at de kunne kjøre hjem for egen maskin. De var ikke KP-medlem, men det skulle de ikke ha noe mer av. Dette skulle ordnes før neste båtsesong.

Hva ellers om Harkmarksfjorden da? Jo, den er fremdeles verd et besøk og kan anbefales.

Hilsen
Båtfører Harry Berge

– Helt topp service. De gjorde en kjempejobb, og skaden på skroget ble ikke så veldig stor. Flynda ble jo brekt opp i propellen, så begge deler måtte skiftes, og det kom på en 20 – 25 000, sier Karl Erik Rudolfsen fra Flekkefjord. Han synes det er hyggelig å kunne få skryte litt av redningsskøyta «Hvaler» og Mandal-korpset, for han så for seg større problemer om de ikke hadde kommet til.
– Jeg hadde hodet nedi kart og kartplotter, og visst at det var noe der, men ble likevel veldig overrasket. Har ikke opplevd liknende. Vi var jo 25 meter fra land, men steinen på en kvadratmeter var bare en halvmeter under vannflaten, og slo flyndra vår rett opp i propellen. Vi sto så godt på at «Hvaler» måtte visst bruke alle sine 700 hestekrefter for å få oss av, forteller Rudolfsen.

Bilde: Karl Erik Rudolfsen, Elin Smith Sunde, Arnfinn og Reidunn Johannessen om bord i Rudolfsens Nimbus 28, litt for høyt hevet. (Foto: Svein Olaf Johannesen)

Ingar.bie@nssr.no