utgave nr 15 2007

Han vant båten: Fra Øien 15 til Faeton 29

Publisert Sist oppdatert

Han vant båten:


Fra Øien 15 til Faeton 29


Til sommeren blir det båtturer til venner og kjente over hele vestlandet. Drømmen har alltid vært en større båt enn den 15 fots Øien-båten han har i dag. Arnt Kåre jubler over å ha vunnet millionbåten fra Båtmagasinet.


Tekst og foto: Hans Due
Arnt Kåre Rolland (50) fra Apeland i Førlandsfjorden øst for Haugesund var som en guttunge igjen da han var vel plassert bak rattet i sin nye båt. Sammen med fru Åse Berit var de ute og prøvekjørte Båtmagasinets store gevinst, en Faeton 29 Scape som er gitt av importøren Nordic Trade Company på Barkåker ved Tønsberg. Det var på siste dag under båtmessen Båter i sjøen at Arnt Kåre ble trukket ut som vinner av båten, og det var administrerende direktør Erlend Prytz i bransjeorganisasjonen Norboat som trakk vinnerlappen. Da var Arnt Kåre og familien på ferie i Bulgaria, og da han ble oppringt av Båtmagasinet mede det glade budskap, ble det champagnefeiring på hele familien der nede.
Sjømannsdrømmen
- Min far var sjømann, men han døde da jeg var liten, så jeg fikk aldri oppleve sjølivet sammen med ham. Men drømmen om egen båt har bestandig vært der, og jeg har lest Båtmagasinet fra perm til perm og tatt vare på bladene siden starten. Fast abonnent ble jeg først i 1989, men jeg kjøpte bladet i løssalg fra første nummer i 1985, sier Arnt Kåre. Han har alltid ønsket seg en større båt enn den 15-foteren han har i dag, men aldri sett seg råd til å kjøpe noen. Ekstra hyggelig var det derfor at det var nettopp han som ble trukket ut som vinner.
-Nå får jeg plass til å klistre på medlemsmerket i Redningsselskapets Kystpatrulje også. Som sønn av en sjømann har jeg vært medlem der i mange år, men det var vanskelig - og vel heller ikke så stort behov for å klistre på merket på 15-foteren min som kun blir brukt inne i Førlandsfjorden. Der er det sjelden man har behov for assistanse av Redningsselskapet.
Hjemmeskruer
Arnt Kåre Rolland er utdannet elektriker, men jobber i dag som prosesstekniker på Statoils anlegg på Kårstø. - Maskinist vil jeg vel heller kalle det, for det er mye vedlikehold av turbiner og motorer til kompressorer, sier Arnt Kåre, som med sin tekniske bakgrunn og interesse er en lidenskapelig "hjemmeskruer" på gamle biler og motorsykler, da fortrinnsvis av amerikansk merke.
- Vi bor hundre meter fra sjøen, og sammen med tre andre naboer bygget vi i fjor hvert vårt naust med tilhørende brygge nede i vannkanten. Jeg ble vel litt mobbet for å ha den minste båten på brygga, men nå får nok pipen en annen lyd blant naboene, sier han med et fornøyd flir i munnviken. Etter at det ble kjent at han hadde vunnet Båtmagasinet-båten, har han blitt titulert "Kaptein" av venner og kolleger, og flere har tinget plass på båtturen fra importøren rundt kysten og til hjemmehavnen.
- Har du tenkt på navn? spør fru Åse Berit.
-Tja, sier Arnt Kåre. 15-foteren heter jo Asterix, og denne er mye større og mer robust, så den bør vel hete Obelix, sier den stolte skipper på sin nye Faeton 29 Scape.