Test: Westbas 29 Offshore

Trygg alderdom

Bygget med Hustadvika som nærmeste nabo, lever Westbas 29 Offshore opp til navnet: En meget komfortabel sjøbåt, i sannhet en halvplaner, og en av de tidligste kombibåtene på det norske markedet.

Publisert Sist oppdatert

Da vi skulle teste en brukt Westbas 29 Offshore, valgte vi å gjøre det i dens eget rike: På Averøy med Hustadvika som nærmeste nabo. Denne velkjente bakveggbåten er en robust og praktisk tur- og bruksbåt. Konstruktør og båtbygger Per Dahl fra Averøya hadde bred erfaring med båtliv på Hustadvika og over til øysamfunnet Grip og la inn egenskaper som gjorde Westbas 29 Offshore til en særlig god sjøbåt. Med en spiss baug med mye utfall i forskipet, lavt tyngdepunkt, dyp kjøl og forholdsvis rund bunn, er Westbasen en tørr båt som kan holde høy marsjfart selv i meget dårlig vær. Det skal mye til før man må under 12-13 knop.

Formene til 29-foteren ble produsert i 1985, og første båt ble satt på sjøen i 1986. Det er bygget ca 400 Westbas 29, hvorav 321 er CE-merket siden 1997. Mange av båtene fra før 1997 er levert i ulike stadier av halvfabrikat.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER