Bruktbåt-test: Myra 750 Combicruiser

Sjødyktig og traust

Det er en traust flerbruksbåt som er ganske spesiell ettersom den har en kjøl som gir en dypgang på hele 1,15 m. Det gir supre styreegenskaper, men nedsatt fart. En "semihalvplaner" som burde gått i rundt 12 knop.

Publisert Sist oppdatert

På dekk

Dekket har sklisikring rund baut og det er solide fortøyningsbeslag med sentral krysspullet på fordekket og halegatt på hver side av baugen. Akterut er man imidlertid henvist til å fortøye rett i pullertene, uten halegatt, noe vi liker dårlig. Vi savnet også springpullerter midtskips. På fordekket står det en sorteloksert aluminiums-pultpit et stykke inn på baugen slik at du går om bord på utsiden av denne. Løsningen kan virke litt utrygg i fortøyningssituasjoner, særlig fordi baugformen er faset ned mot rekkelisten ytterst.
Midt på fordekket er det en luke ned til salongen, og den er stor nok til å fungere som rømningsluke.
Dollbordene er forholdsvis smale, men de oppleves likevel som trygge fordi det er gode griperekker på hver side av hyttedekket. Entringen fra siden er fin fordi det er et holdegrep på hver side og dessuten et steg på innsiden.
I hyttedekket er det to luker, én på hver side. Den til styrbord er slik plassert at føreren kan få hodet over dekk når hun/han står ved rattet. En ventilator er plassert på hver side av vindskjermen akterut, den ene over byssa, den andre over toalettet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER