utgave nr 10 1997

To å bli glad i

Publisert Sist oppdatert

To å bli glad i


Av Ingvar Johnsen

I sommerutgaven innledet vi vår minitest av Bombard Commando C4 og Evinrudes tresylidrete 35-hester med at dette var en glimrende kombinasjon. Etter en sesongs bruk, har inntrykket bare befestet seg. Båten - for dette er mer båt enn jolle - har gjort jobben som lettbåt for reportasjebåten denne sesongen. Den har innfridd alle våre forventninger. Den har utvidet rekkevidde og bruksområder i forhold til en mindre jolle. Sjøsterk, sjøvennlig, tørr og robust er den, og den trengte bare en lett justeringsoppumping på nesten fire måneder. Den stive trekjølen gir båten egenskaper vi ikke har opplevd i andre oppblåsbare båter. Disiplinerte kjøreegenskaper, så å si ingen planingsterskel med jevnt plassert last og nesten "død" dørk fordi svært få bølgebevegelser ble overført fra bunnen til dørken som med oppblåsbar kjøl.
Den tresylidrete 35 hk sterke Evinruden gjorde jobben hele sesongen. Motoren er lettstartet, går stille og er absolutt et alternativ i denne størrelsesklassen. Vi låner en ny lettbåt hver sommer for å få en oppfatning av forskjellige typer. Kombinasjonen Bombard/Evinrude blir til nå den tyngste å kvitte seg med.

Bombarden er en real arbeidsplattform. Her er det noen kilo sjefredaktør, anker og kjetting ute i borde uten at dette affiserer båten nevneverdig. (Foto: Ellinor Johnsen)