utgave nr 10 1997

Ny bok fra Gøthesen

Publisert Sist oppdatert

Ny bok fra Gøthesen


Tekst og foto: Atle Knutsen

Lindstøl Bokhandel i Risør er en av landets ledende innen maritim litteratur. Ikke uventet hadde man under trebåtfestivalen i Risør derfor sikret seg forfatteren Gøthe Gøthesens tilstedeværelse i forbindelse med lanseringen av hans nye bok “Motorbåten - fra snekke til motorkrysser, fra ferieferd til smuglertokt”.
Boken er kommet på Universitetsforlaget og fyller et tomrom i sin genre. I ord og bilder tar Gøthesen for seg utviklingen av den norske tremotorbåten, i hovedsak fritidsbåten, fra århundreskiftet til i dag. Han beskriver motorens utvikling, båttypene, båtlivet, konstruktørene og båtbyggeriene.
I sin bilderikdom er boken en morsom godbit. Bare så synd fotografiene som skjuler seg bak fargesprakende permer er ganske blottet for kulør. Boken til å få innsikt av, i større grad enn en leseropplevelse, siden Gøthesen er utdannet skipsingeniør og fører et teknisk språk. Uansett fjortjener boken en plass i hyllen til alle trebåtentusiaster.
Noen unøyaktigheter fant vi, særlig m.h.t. illustrasjonene. Dessuten kom det overraskende at forfatteren kun tar for seg den motordrevne trebåtens historie under nevnte tittel. Motorbåter er jo som kjent bygget også i andre materialer enn tre. “Motorbåten” fås kjøpt i bokhandelen for kroner 298,-.
.