Test: Fem skjærgårdsjeeper

PASSASJE: Den beste og bredeste passasjen fra for- til akter finner vi hos Finnmaster 55 SC. Kalesjetrekk til styrekonsollen finnes som ekstrautstyr.
INSPEKSJON: Alle båter med fasttank bør ha inspeksjonsluke til tanken. Den skal være lett tilgjengelig og enkel å åpne slik som på Sandström S-Cruiser 570.
PRAKTISK: Vi blir glade når vi ser hvordan enkelte har tenkt på detaljene. Dette er en praktisk fenderholder langs styrbordsiden på Finnmaster 55 SC.
FESTE: Enkelt, men smart feste for fendere som i dette tilfellet er montert på griperekken på Sandström S-Cruiser 570.
FILTER: Alle påhengsmotorer bør ha et separat bensinfilter som her, og man bør også ha med seg et reservefilter i verktøykassen.
INNFELT: Diodelanterner er standard på Finnmaster 55 SC og her er de innfelt og beskyttet på en smart måte i fordekket.

De gamle er eldst

Fem båter med forskjellige egenskaper. Sportsbåten, lastebåten, familiebåten og sportsfiskebåten. En av dem er splitter nye Drive Boats Sport Consol 56 som har den beste førerplassen. Men vinneren er den eldste modellen i testen, Ryds 568 GTS.

Publisert Sist oppdatert

Det kom en stor konkurrent til den tradisjonelle og populære skjærgårdsjeepen i 18-fots klassen i fjor. Designduoen Ted og Ocke Mannerfeldt fikk i oppdrag av finske Fiskars å tegne den optimale styrkonsollbåten i denne størrelsen. Den skulle bygge på et Buster XL-skrog i aluminium, men få helt ny innredning. Resultatet ble Drive Sport Consol 56, en sportslig utgave med et imponerende førermiljø og plass for fem personer. Vi har testet den sammen med tilsvarende båter fra Finnmaster, Ryds, Silver og Sandströms. Sistnevnte kommer fra samme firma som bygget opp de populære Utternbåtene i Norr- långträsk i Nord-Sverige før Uttern ble kjøpt opp av Brunswick.

Populær båttype

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER