Test: Minor Offshore 25, Paragon 25 og Targa 25.1

Allbruksbåter

Det er nesten 25 år siden Botnia Marin presenterte den første Targa 25 som regnes som opphavet til ”pølsebubåten” eller allbruksbåten som vi heller kaller den i dag. En praktisk, robust og fleksibel båtløsning som i all hovedsak produseres i Finland.

Publisert Sist oppdatert

Opp gjennom årene har denne båttypen blitt foredlet og flere modeller konkurrerer i dag med de mest elegante familiebåtene og cabincruiserne. Et utmerket eksempel på dette er den nye Minor Offshore 25 som vi har sammenlignet med klassikeren Targa 25.1 og Paragon 25. Det er tre robuste motorbåter med midtmontert styrhus, praktiske sidedører, sjenerøse gangarealer rundt, komfortable innredninger og flere køyeplasser. 

Mange karakteriserer disse båtene som de perfekte allværsbåtene, de stødige arbeidsbåtene og de bekvemme familiebåtene i en og samme innpakning. Kjølig og regnvått vær er definitivt ikke noe som behøver å forpurre en planlagt båttur. Styrhuset på en 25-foter er lett å varme opp, enten med varme fra motorens kjølevannssystem, eller et lite dieseldrevet varmeapparat. Disse båtene kan man forlenge båtsesongen mye med. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER