Førsteinntrykk: Trader 42

TRADER 42 er mer et skip enn en båt. Løsningen med hovedlugaren akter og kommandobro er noe uvant for oss. Den kommer i tre varianter, og ikke mindre enn 75 forskjellige kombinasjoner.

Traust og massiv

Et hav av plass. Lekre detaljer. Trader 42 gir et bunnsolid inntrykk, traus og massiv som den er.

Publisert Sist oppdatert

Trader har lange tradisjoner på å bygge klassiske ”trawleryachts”. 42 foteren er verftets minste båt, og også det siste tilskuddet til flåten – som ellers inkluderer båter fra 47 til 75 fot.
Båten ble lansert i 2007, og er på kort tid blitt bedriftens bestseller. Trader produseres av Tarquin Boat Company. Båten er en del av det de kaller andre generasjon Trader-båter. Tony Castro står bak designet. Mye av utviklingen har skjedd på Isle of Wight i Sør-England, og det var også her vi fikk anledning til å prøvekjøre 42 foteren. Båtene er støpt i Kina – uten at det ser ut til å ha gått på bekostning av kvaliteten. For de er noe bunnsolid over Trader-båtene. Litt traust og satt, men likevel trivelig og med mange gode løsninger. For dette er båter til å bo og leve i.
Konseptet er likevel litt uvant for oss nordmenn. I Nederland er dette en typisk populær båt. Hovedlugaren er akterut, med uteplass oppe på denne. Løsningen gir både mye ute- og inneplass.

Syttifem kombinasjoner

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER