Test: Brukt Minor 6400

Minor mors valg

En typisk svensk-finsk ”baklader” er perfekt for en aktiv øyboer som bruker sjøen store deler av året – slik en byboer bruker kombibilen. For 350.000 kroner får man en Minor 6400 i svært god teknisk stand med mye utstyr.

Publisert Sist oppdatert

Vi har testet et eksemplar i dets rette miljø, på Stokkøya i Larvik kommune i Vestfold. Trebarnsmoren Janne Johansen har hatt sin Minor 6400 i halvannet år og roser den for sjøegenskapene, praktisk dekkslayout og en driftsikker motor.


Bakladerne er et typisk slenguttrykk som er blitt stående som betegnelse på denne båttypen, både i Sverige og i den svenskspråklige delen av Finland – som i første rekke er skjærgården. Disse arkipelagene er mye større enn noen norsk skjærgård, med titusener av øyer, små og store fjorder og sund. I disse – som våre egne – øysamfunn, er behovet for praktiske transportbåter stort, og de brukes som biler på land. Nettopp en slik båt er Minor 6400, bygget i Österbotten hos Minor-verftet hvor junior Thomas Sarin har vært ekspansiv de siste 10 årene og utviklet mange modeller fra 6400 og oppover til 37-foteren som nå er flaggskipet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER