Bruktbåt-test: Marex 280 Holiday

Usexy - hva så?

Tiden har løpt fra linjene, men hva gjør vel det? Familien søker en velfungerende flytende hytte, ikke en designbombe. Derfor er Marex Holiday ”bankers” på bruktmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Da knekken i båtmarkedet kom mot slutten av 1980-årene oppsto også et tidsskille. Da bransjen så smått begynte oppblomstringen igjen tidlig på nittitallet var det en ny generasjon båter som ble skapt. Lysere og vennligere i fargene og litt mer vågale i linjene. Noen våget fortsatt å satse på akterkabinløsninger, men de ble færre. Blant produsentene som valgte å sette familiens behov og nyttige planløsninger fremfor alt annet, var Scand og Marex. Det er med andre ord ikke uten grunn at begge er fortsatt i produksjon. De er praktiske og det er behagelig å kunne skille barn og foreldre i en trang feriebåt.

Familien Ulands Marex 280 Holiday er et klassisk eksempel på slik tenkning. Med to barn på henholdsvis seks og elleve år, ønsket paret seg første og fremst en praktisk feriebåt. Ikke skulle den være altfor dyr, og den skulle fremstå delikat og med godt bad og praktisk bysse. Valget falt på en 1996 modell. Med et kritisk blikk for kvalitet var salgssjefen hos Bertel O. Steen veldig bestemt på å finne et strøkent eksemplar. Det gjorde han. Sjelden har vi vært om bord i bruksbåter med så få riper i lakken. Prikken over i-en var motoren, en nyoverhalt Volvo Penta TAMD 41 (påkostet 62.000 kroner i 2006). At de gikk fra en Fjord 880 til en Marex Holiday bekrefter at to-kabinsløsningen var det ideelle, men den noe mindre Marex-en fremstår allikevel som en langt mer moderne båt, men sin hvite og polerte finish. Men, det er et men; Marex-en er en trangere båt, det merker man spesielt når alle funksjoner er i sving på uteplassen, med far foran byssa og mor i ferd med å dekke på det flotte bordet i salongen akter. Da har ikke barna mye plass å boltre seg på. Gangpassasjen er trang.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER