TEST: RAM MARINE 35 HT og 35 COUPÈ

Lang vei hjem

Avstanden mellom kinesisk og nordisk båtliv er på alle måter stor. RAM Marine 35 er rimelige båter med tilsynelatende tilforlatelig design. Men går man dem etter i sømmene, er det mye som ikke henger på greip. Vi sammenlignet RAM Marine 35 – med og uten bakvegg. Veien frem til et bra produkt er lang.

Det er Wee Trading International utenfor Haugesund som importerer RAM-båtene til Europa, i tillegg til de langt mer kjente (og anerkjente) Ocean Alexander og Clipper-båtene. Firmaet vil nå nedprioritere RAM-båtene til fordel for disse to trawler-modellene idet RAM-båtenes kvalitet og løsninger ikke tilfredsstiller forventningene.
For en tid tilbake testet Båtmagasinet en annen Kina-båt, Scandinavien 350. Det var en katastrofe fra pulpit til badeplattform. Det er ikke RAM Marine 35, verken i HT eller coupé-versjon. Men, sammenligner man med tilsvarende båter bygget i Europa for det nord-europeiske markedet, er båtene uferdige på en rekke områder. De fremstår også som temmelig grovbygde når man kryper rundt i motorrom eller kikker under dørken. Mange av løsningene om bord er svært uegnet i forhold til hvordan båtlivet leves i Norden. Når byssa i en 35-fots bobåt i beste fall er egnet til å steke et egg eller helle opp et glass brus, er ikke lav pris et sterkt nok argument i seg selv til at vi anbefaler noen å kjøpe denne båten.

To modeller

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER