Sunseeker 35 Portofino

Med yachtfølelse

Sunseeker er nærmere røttene enn på lenge. 35-foteren Portofino er den minste båten den engelske storprodusenten har lansert på mange år. Hvorfor, er egen sak. At den er blitt vellykket, er en sikker sak. Og at norske båter la grunnlaget for Sunseekers suksess, er så sin sak - for 35 Portofino er Sunseeker - i rikt mon.

Publisert Sist oppdatert

Sunseeker ble grunnlagt i 1969, under navnet Poole Powerboats. Den gang var Norge et av de betydeligste båtproduserende land i verden, og Fjord raget høyt blant de store. Poole Powerboats var den engelske importøren av danske Coronet, norske Windy og Draco. Raskt etablerte de seg også som en betydelig distributør av Volvo Pentas produkter. Brødrene John og Robert Braithwaite, som startet det hele og som fortsatt er aktive eiere, så raskt en nisje i markedet for mindre sportsbåter. Under London Boat Show i 1972 kunne derfor Braithwaite-brødrene presentere sine egne produkter, med et designmessig slektskap til sine norske konkurrenter. En solseng på akterdekket banet veien til nye markeder rundt Middelhavet. Sunseeker ble navnet på båtene, og målet for kundene.
I de 35 årene som er gått siden starten, har Sunseekers utvikling vært rivende. Og drivende for nye rekorder i størrelse og design. Spor etter norske designtradisjoner er det ikke lenger lett å se i en Predator eller en Camargue. Og grensene mellom verftsdrift og serieproduksjon av fritidsbåter har Sunseeker forlengst redefinert når 150-foteren på tegnebrettet sprøytes i formene.
Så oppdaget Sunseeker at det fantes hull i markedet. De såkalte innstegsbåtene var blitt forsømt i kampen om å bygge "bigger, better and faster". Tidlig januar 2003 sto derfor en ny 35-foter ferdig, oppkalt etter den lille, vakre byen på den Liguriske halvøy i Italia. Og båten har mye til felles med stedet: Liten, kantete, luksuriøs – og dyr.

Sjøegenskaper

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER