Bruktbåt-test: Windy 26

Romslig familiecruiser

Windy 26 må være noe i nærheten av en perfekt familiebåt. Ikke bare er den rommelig, den er også komfortabel. Riktignok begynner snekka å få noen år på baken, noe ikke minst designet med all mulig tydelighet sladrer om, men kvalitetsmessig er det lite å frykte.

Publisert Sist oppdatert

Vår Windy 26 er fra 1985, og dermed langt fra noen ny båt. Det er lett å se, for puter og gardiner forteller om en fargesammensetning som ikke helt hører hjemme i dagens moderne båtinteriører. Men putene sladrer ikke blott om det, de sladrer også om at de har overlevd snart 18 år på sjøen. Atten år med sitting, sjøsprøyt, sol og slitasje. De vitner om kvalitet, selv om glidelåsene under putene for lengst har gitt opp.
Gitt opp hadde også båtens hjerte. Windyen er nemlig akkurat tilbake etter et noen dagers sykeleie som resulterte i en transplantasjon. Motoren som satt der tidligere, en marinisert Mercedes, var ikke lengre noe tess. Japanske krefter måtte til, i form av en flunkende ny Yanmar diesel. Og det var neppe første gang denne båten har nytt godt av friske krefter. Originalt ble nemlig de aller fleste Windy 26 utstyrt med svenske hestekrefter, i form av en Volvo Penta MD21 diesel.

Førerplass

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER