Minitest: With 540

Withner om Viksund

With 540 er en ny slektsgren i den etterhvert mangfoldige skjærgårdsjeep- familien. E. Viksund Båtbyggeri AS i Bergen har utviklet et 18-fots skrog som utmerker seg med sine gode sjøegenskaper og mye lekker kosmetikk. Imidlertid har man viet en del praktiske løsninger ombord mindre oppmerksomhet.

Publisert

I det nye With-programmet til Viksund Asia Ltd. og With Boats AS inngår de gamle traverne som er revitalisert med nye farger, mens skrogene er uforandret. Nyutviklede er derimot bowrideren With 580 og altså With 540, som vi har prøvekjørt. Den førstnevnte nyvinningen har flere elementer fra Bror Withs hånd innbakt i skroget enn hva gjelder With 540, som er en ren Viksund-båt produsert av Viksund Asia Ltd. på Sri Lanka og markedsført av With Boats AS.
With 540 er en relativt ”jålete” båt med flotte teakdetaljer langs dollbord, lukelokk og listing rundt stueromsåpningene i skrogsidene. Sammen med det grønnfargede skroget er den et friskt element i båtfloraen. Den gir øyet litt mer enn steril plast.

Kjøre- og sjøegenskaper

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER